От сряда вечер Бруно Акрапович е единственият чуждестранен треньор, който

...
От сряда вечер Бруно Акрапович е единственият чуждестранен треньор, който
Коментари Харесай

Отборът на подценените вече е фактор

От сряда вечер Бруно Акрапович е единственият задграничен треньор, който е печелил Купата на България по футбол два пъти, освен това в две следващи години. А " Локомотив " стана тимът, посочил най-голямо неизменност през миналия сезон след доминанта " Лудогорец ".

Това в действителност наподобява необикновено на фона на насмешките, с които бе посрещнат Христо Крушарски, когато стана притежател на клуба през есента на 2015 година Нескончаеми шеговити изявления, куп прехвърляния на чужденци, на пръв взор много безредни, няколко треньорски смени... Последната от тях - през октомври 2017 година, обаче се оказа основна. На мястото на Воин Войнов пристигна незнайният Бруно Акрапович. С второ място от шампионата на Гибралтар и Купа на Северна Македония зад тила си. Той дълго не бе приеман насериозно, също като шефа си. Очакванията бяха, че наложената от босненеца строга дисциплинираност и трите камиона с незнайни чужденци в тима ще го доведат до неуспех. А извоюваната Купа на България през м.г. против " Ботев " (Пд) бе призната ненапълно като шанс.

Сезон 2019/20 обаче потвърди, че не е имало нищо инцидентно. Акрапович съумя да развие тима до фактор в българския футбол. Голям фактор. Доказателство бяха положителното показване в квалификациите за Лига Европа и целия сезон в Ефбет лига, през който " Локомотив " непроменяемо бе в борбата за второто място. И игра равностойно против " Лудогорец ". А финалът против " ЦСКА-София " беше апотеоз на уменията на треньора - да обезврежда мощните страни на противника, без да допусне сериозни моменти пред вратата и даже ексцентричната хрумка със промяната на вратарите към този момент го трансформира в цялостен любимец измежду почитателите. " Обичам България! ", не им остана задължен Акрапович след мача.

Какво да кажем за други двама подценени... Капитанът Димитър Илиев, за който дълго време имаше спор справедливо ли е разгласен за Футболист №1 на България за 2019 година или е било някакъв компромис. Или спортният шеф Георги Иванов, чието предопределение в " Локомотив " бе обект на какви ли не спекулации. Е, Гонзо се сработи с различен изострен камък като Акрапович. А с двамата " Локомотив " още веднъж ще си опитва шанса в Европа.

И прехвърлянията се оказаха неслучайни. Иначе за какво " Слован " (Братислава) ще заплаща 350 000 евро на пловдивчани за Ален Ожболт?! И за какво съвсем целият тим на " Локомотив " сега е следен от непознати клубове. А привлеченият от " Монако " (!) Диниш Алмейда се оказа един от най-ефективните футболисти в Ефбет лига.

Но - време е за шоуто на Крушарски. Както постоянно, запазена марка - ред смях, ред истина:  " Истината е неизменност, а то към този момент дава резултати. Премии? Аз споделих, че нямам печатница за пари. Тя се намира в Българска народна банка. Ако ми провиснал, ще им дам. Аз съм малко шаман. Имам девето предусещане и през целия мач бях спокоен и чаках резултата накрая. Надявам се в Европа да сме на три равнища нагоре – до груповата фаза. Всички купи ми харесват, до момента в който не вземем всички - няма да се откажем. Нашият клуб е най-чистият. Откакто съм пристигнал, съм изчистил 3 млн. лева лихви. Този път съм купил четири самолета и с тях ще летим в Пловдив. Този триумф е за щерка ми и нейния рожден ден. Защото нея съм лишил от пари, с цел да направя това! ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР