От сряда, 12 февруари, в София започват проверки за замърсяващи

...
От сряда, 12 февруари, в София започват проверки за замърсяващи
Коментари Харесай

От сряда КАТ и общината започват операция срещу замърсяващите коли в София

От сряда, 12 февруари, в София стартират инспекции за замърсяващи коли. Съвместни екипи на КАТ и на Столичния инспекторат ще ревизират техническата редовност на очистващата апаратура на колите. Целта е да се отстраняват от трафика в столицата транспортни средства, които замърсяват въздуха.

Проверките са по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова и ще се правят на уличното платно посредством мобилни газанализатори. Те бяха купени от Столичната община и предоставени на КАТ. Досега уредите се използваха единствено в пунктовете на Пътна полиция.

" При определяне на нездравословни субстанции в изгорелите газове на автомобила служителите на реда ще глобяват съгласно Закона за придвижване по пътищата ", обясниха за " Дневник " от Столичната община.

Според Закона за придвижване по пътищата, чл.171, контролните органи могат да спрат краткотрайно от придвижване транспортни средства за техническа нередовност до отстраняването й. Превишаването на допустимите правила на нездравословни излъчвания от ауспуха на колата е посочено в закона като като техническа нередовност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР