От средата на май преместваемите обекти на територията на Слънчев

...
От средата на май преместваемите обекти на територията на Слънчев
Коментари Харесай

Гореща новина за Слънчев бряг!

От средата на май преместваемите обекти на територията на " Слънчев бряг - изток " ще са с нова визия. Идеен план планува павилионите да бъдат три размера -15, 9 и 6 квадратни метра, решени в синьо и бяло.

Те ще са направени от дълготрайни материали, а вътре ще могат да бъдат довършени съгласно предназначението им. Търговията няма да може да бъде отвън павилионите, а тяхното разположение няма да пречи нито на гледката към морето, нито на преминаващите туристи, изясни арх. Искра Джахова, която е началник на екипа, създал идейния план за преместваемите обекти, показан през днешния ден на конференция с присъединяване на министъра на туризма Николина Ангелкова и изпълнителния шеф на " Слънчев бряг " АД Златко Димитров, написа novini.bg.

Ако този абстрактен план се припознае да се включи в общинската разпоредба, тогава той ще важи за целия комплекс, изясни министър Ангелкова. Тя заяви също, че щендери по улиците на тази част от комплекса няма да има, а извършители ще бъдат в началото глобени с санкции, а след трето нарушаване ще се приключват договорите за наем от " Слънчев бряг " АД. Органите на реда също ще бъдат включени в контрола по спазването на това условие.

Министърът изясни, че построяването на павилионите и структурите е за сметка на наемателите, като те би трябвало да се съобразят със съответния абстрактен план. Преминаването към единна визия на премествамите обекти и по останалите национали курорти ще стане, откакто Народно събрание утвърди втората част от измененията в Закона за туризма, като в съответна разпоредба към закона ще се разпишат изискваниятавата, отнасящи се към дейностите в този вид курорти.

Промените в закона се чака да влязат в действие до края на годината. Министърът подсети, че предходната година е била извънредно сполучлива за туризма, като за първите 11 месеца на годината над 8,5 млн. са били задграничните туристи, което е растеж от към 7 на 100, приходите са над 6,6 милиарда лв. - растеж от 9,2 на 100. За интервала юни - септември над 5,3 млн. чужденци са посетили страната, а приходите от летен туризъм са в размер на 4,7 милиарда лв.. В " Слънчев бряг " са направени над 5 млн. нощувки, а приходите от нощувки единствено в този курорт са над 270 млн. лв.. Общо приходите от нощувки и действия, свързани директно и непряко с туризма, на " Слънчев бряг " са 1 милиарда лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР