От средата на декември жителите и гостите на столицата ще

...
От средата на декември жителите и гостите на столицата ще
Коментари Харесай

Тръгват влаковете между Банкя и Казичене в София.

От средата на декември жителите и гостите на столицата ще могат да пътуват сред Банкя и Казичене с влаковете на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД без да се постанова да се прекачват.

Успехът идва след повече от две години увещание на институциите в нуждата от стартирането на сходни директни градски влакове, които да прекосяват територията на София. Инициативата, подета от съдружие „ Градски превоз и инфраструктура “ и подкрепена от бизнеса и общински съветници, ще разреши дистанцията от 33 км сред двата крайни региона на столицата, да се изминава за по-малко от 1 час.

Макар всеки миг да се чака железопътният транспортьор да разгласява окончателния вид на разписанията на влаковете, може да се каже, че препоръчаната организация ще бъде изпълнена. Влаковете по направлението София – Банкя се усилват до 5 чифта, с един повече по отношение на настоящия график. От сдружението припомнят, че градското направление Казичене – Банкя има сериозен капацитет за транспорт на пасажери, като интервалите могат да доближат до 15-20 мин в най-натоварените часове на денонощието. Железопътната линия свързва най-големите индустриални зони в града, както и огромните жилищни комплекси – Надежда, Подуене и Дружба. Остава отворен въпроса с консолидираното на транспортните документи сред влаковете и градския превоз в София. В тази връзка от сдружението към този момент са изпратили писмо до Министъра на превоза, осведомителните технологии и известията господин Росен Желязков с искане за скорошна смяна в цените на БДЖ-Пътнически транспорти ЕООД, която да разреши издаването на обединен превозен документ – влак-метро-трамвай-автобус. Новият билет ще дава опция за елементарно прехвърляне за пасажерите, изключително в гарите, които са свързани с метростанции. Така да вземем за пример, пасажерите от Перник ще могат да стигат до НДК с трен и метро без да се постанова да купуват два билета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР