От средата на август работници с маски - и на

...
От средата на август работници с маски - и на
Коментари Харесай

Каква ще бъде реколтата от грозде в някои от най-важните региони по света?

От средата на август служащи с маски - и на най-малко два метра един от различен - започнаха да събират реколтата в Бургундия. Поне в последните 650 години събирането на новата годишна продукция не е започвало толкоз рано, написа Bloomberg.

Подобна е обстановката в доста страни по света - реколтата на всички места е много по-различна по отношение на предишни години. Голяма част от това се дължи на климатичните промени: горещина и пожари в Напа и Сонома в Калифорния; суша и горещина във Франция; стихии и торнадота в Италия.

Като прибавим и икономическата рецесия, годишна продукция 2020 ще бъде най-проблемната в скорошната история. В същото време митата от 25%, които Съединени американски щати наложи на британските, френски, испански и немски виновност провокира стесняване на износа. И наподобява, че те няма да бъдат отстранени скоро.

Като резултат европейските мазета са цялостни с непродадено вино. Тъй като мястото привършва, някои продават непотребните ресурси на едно на дестилерии с огромни отстъпки - с цел да бъдат превърнати в парфюм и дезинфектанти за ръце.

В Калифорния обстановката наподобява най-страшна. Надеждите са реколтата бяха високи, най-малко до момента в който не пристигнаха горещините, пожарите и пушека в края на август. През предходната седмица служащи продължаваха да берат гроздето посред пушека - и постоянно през нощта, с цел да избегнат горещините.

Пушекът е изключително огромен проблем за реколтата, защото има капацитета да понижи доста качеството на виното тази година, изключително на аленото. Засега очакванията са, че той е прекомерно високо в атмосферата, с цел да окаже доста въздействие. Но Lamborn Family Vineyards към този момент оповестиха, че няма да създават въобще вино през 2020 година, защото цялата годишна продукция е унищожена.

Безпрецедентни са изискванията и в Орегон, където пожари и дим заплашват всеки един район, в който се отглежда грозде. Миналата седмица пожарите унищожиха изцяло винарна.

Все отново винарите споделят, че качеството на гроздето също е извънредно. И разчитат, че дъждовете ще изчистят зърната преди прибирането на реколтата.

Далеч по-добра е обстановката в Елзас, Франция. Времето там бе топло и изсъхнало, а прибирането на реколтата стартира 10 дни по-рано, което към този момент значи, че няма изгнили гроздове - нещо, което се случва " веднъж в живота " съгласно Famille Hugel, един от огромните производители.

Но положителната годишна продукция се приема смесено. Продажбите на виновността от района са на историческо дъно поради митата и великодушна годишна продукция през 2018 година

Оптимизъм царува и в Бордо, където изискванията бяха " съвсем идеални ". " Последният път, в който имахме толкоз изсъхнало лято, бе през 1949 година - и това бе превъзходна годишна продукция ", споделят от Château Haut-Brion.

В Бургундия обаче регистрират " брутални " жеги през юли. Там прибирането на реколтата на множеството места завърши преди края на август и се очитат количества " от междинни до доста ниски ".

В Шампан прибирането на реколтата също стартира извънредно рано - на 17 август. Comite Champagne, районната комерсиална организация, която дефинира началните дати за прибиране на реколтата и слага ограничаване за оптималния рандеман, понижи последния с 25% - или 230 млн. бутилки шампанско по-малко. Причината е, че продажбите понижиха с 30% през първото полугодие на 2020 година

Надеждите са, че това ще увеличи качеството, защото се сортира единствено най-хубавото грозде.

В Италия се чакат големи разлики от район до район. Общото качество е положително, само че количеството ще се разграничава трагично. Винарната Arcari + Danesi загуби 30% от реколтата поради рисковото време. В района Валполичесла стихия аргументи €6 млн. вреди за винарните. В Пулия пролетните студове също носят по-малко вино.

Жегите реалокираха прибирането на реколтата по-рано и в Португалия и Германия. В някои райони на Португалия междинните температури през юли бяха най-високите от 40 години насам. Жегата дехидратира гроздето и понижи реколтата с до 40%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР