От справката е видно, че има няколко марки, които определено

...
От справката е видно, че има няколко марки, които определено
Коментари Харесай

Кой и как продава най-много коли у нас

От справката е видно, че има няколко марки, които несъмнено продават в пъти повече коли от останалите. Първата позиция с 2965 продадени автомобила за първите 10 месеца от годината се държи от Volkswagen.

В влиятелния " клуб 2000 " влизат още марките Dacia, Skoda, Renault, Nissan и Toyota. Те са съумели да продадат надлежно 2816, 2762, 2529, 2156 и 2150 нови коли от началото на годината. Всички останали марки са осъществили по-малки продажби.

Въпреки че към момента не са стигнали броя 2000, с положителни продажби могат да се похвалят и Peugeot (1619 бр.), корейската марка Kia (1096 бр.), както и Ford и Citroen, които са надлежно с 930 и 779 продажби от началото на годината.

От така наречен премиум бранд, най-вече нови коли у нас са продали BMW (772 бр.). Тук обаче би трябвало да създадем и две значими разяснения. Що се отнася до премиум сегмента, то Mercedes не дава данни за продажбите си у нас, а и не всички продадени коли се намират на територията на България.

Става дума за добре познатата процедура на реекспорт, което най-просто казано значи нови коли, продадени в България, единствено с цел да бъдат неотложно изнесени зад граница. Статистиката на ААП включва и този тип покупко-продажби, само че все пак е показателна за това кой по какъв начин продава всеобщите коли у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР