От Специализираната прокуратура дадоха брифинг по повод преписката по казуса

...
От Специализираната прокуратура дадоха брифинг по повод преписката по казуса
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Прокуратурата няма да образува досъдебно производство за двойното гражданство на Кирил Петков

От Специализираната прокуратура дадоха брифинг във връзка преписката по проблема „ Кирил Петков “. В брифинга участваха ръководителят на СП Валентина Маджарова, ръководителят на СРП Невена Зартова и представителят на СП Христо Кръстев.

В края на август е формирана кореспонденция за двойното поданство на Кирил Петков. На 13 декември е получен отвод от формиране на досъдебно произвеждане и с оглед неналичието и разсейването на каквото и да е подозрение за безпристрастност, преписката е изпратен на СРП. Стриктно е спазен законът, изясни Валентина Маджарова.

Сигналите по отношение на Кирил Петков могат да бъдат разпределени в три групи, заяви представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев. Те са:

- изказвания за двойно поданство
- изказвания за служебни закононарушения, касаещи дейности във връзка състава и избора на Надзорния и Управителния съвет на ББР
- обявление на погрешни условия по отношение на присъединяване на Кирил Петков в търговски сдружения

На 15 септември е осъществена инспекция по Закона за правосъдната власт. Тя е приключила през вчерашния ден с отхвърли за формиране на досъдебно произвеждане от прокурора.

Действително, в декларацията е отразена погрешна информация, само че тя има само заявителски и осведомителен темперамент, тя няма доказателствена стойност, изясни ръководителят на СРП Невена Зартова.

По отношение на проблема с поданството на премиера Кирил Петков има налице погрешно обявление, само че в сегашната законова диспозиция на член 313 от Наказателния кодекс не може да се обуслови наказателна отговорност. Това съобщи пред публицисти ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

„ Прокуратурата и в мое лица постоянно е твърдяла, че законът е посредствен, има законови разпореждания, само че същите са несъвършени и е нужно доразвиването им “, съобщи още тя.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР