От Спаси София питат Йорданка Фандъкова - кандидат за кмет

...
От Спаси София питат Йорданка Фандъкова - кандидат за кмет
Коментари Харесай

Спаси София пита използва ли общински средства Фандъкова в кампанията си?

От " Спаси София " питат Йорданка Фандъкова - претендент за кмет от ГЕРБ, " дали и за какво продължава да води политическата си акция с обществения запас на всички софиянци ? " Според деятелите в акцията се употребяват непозволено и гербът на София и коли на НСО. Затова самостоятелният претендент за кмет Борис Бонев дефинира държанието й като " аморално " и приканва Фандъкова да напусне поста си до изборите, както е редно в една предизборна акция.
Това се споделя в позиция, получена на публицистичната поща на Actualno.com.
“Само през последните две седмици, бяха пуснати осем професионални клипа от госпожа Фандъкова. Понеже те съдържат и герба на София , питаме кмета дали те са платени с парите на столичани? ” - упорства Борис Бонев от " Спаси София ".
Според градските деятели в акцията се употребяват необмислено общински детски градини, учебни заведения и лечебни заведения.
“За политическа реклама се употребяват даже малолетни деца и пациенти в общинските лечебни заведения. В цялостно несъгласие с изборното законодателство се употребява и гербът на София. Г-жа Фандъкова продължава да употребява и водачите и колите на НСО при своите ПР обиколки из града. Всичко това коства доста пари и очевидно се заплаща от данъкоплатците ”, пишат от " Спаси София ". 
Независимият претендент за кмет Борис Бонев приканва Фандъкова да се отдръпна неотложно от властовата позиция и да спре да употребява обществени запаси за персонални цели. 
“Кампания, струваща милиони, нито ще реши проблемите на София, нито ще замаже гафовете на ръководството. Нашите съграждани имат потребност от почтено и намерено ръководство, а не от още ПР акции, целящи да ни убедят в една напудрена действителност. ”, споделят от " Спаси София ".
От Столична община разясниха за Actualno.com, че нямат желание да дават отговор на обвиняванията на Борис Бонев. Те прецизираха, че сега Йорданка Фандъкова към момента е кмет на София, а предизборната й акция ще стартира месец преди вота. Пуснатите клипове били част от осведомителна акция на Общината.
Припомняме, че по време на тържественото съвещание на Столичния общински съвет на 17 септември , беше избран краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на столицата - Ирина Савина. Тя ще ръководи града до локалните избори през октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР