От Спаси София днес изпратиха позиция до медиите, в която

...
От Спаси София днес изпратиха позиция до медиите, в която
Коментари Харесай

Защо Западен парк в София изглежда така?

От " Спаси София " през днешния ден изпратиха позиция до медиите, в която питат управлението на Столичната община какво се случва с ремонта на Западен парк. Активистите неведнъж са обиколили обекта, само че на строителната площадка не е имало нито един служащ или техника. “Ремонтът на Западен парк, на стойност 11 млн. лева, трябваше да бъде приключен до края на 2018 година, само че на обекта не се работи. Въпреки многократното удължение на периодите, единствено към 20% от плануваните работи в парка са приключени. Смятаме, че госпожа Фандъкова дължи явен отговор на въпроса какво се случва с плана и по кое време най-сетне ще бъде приключен този ремонт ”, споделя Борис Бонев от организацията.
Активистите напомнят, че паркът е единствен за редица столични квартали като Люлин, Западен парк, Илинден, само че повече от година е негоден поради необезопасените ровове, разораните алеи и стърчащите кабели. Те не одобряват оправданието на Столичната община, че строителните действия в целия парк стопират, поради потребността от препроектиране на една арка на входа на парка. “Обяснението е неуместно и демонстрира подценяване на интелекта на столичани. Защо се стопира работата в целия обект, в случай че проблем има само с една арка? Стотици хиляди жители са възпрепятствани да употребяват парка и Общината е длъжна намерено да признае какви са проблемите и по кое време ще бъдат отстранени ”, упорства Гергин Борисов.
“Питаме по какъв начин госпожа Фандъкова ще излезе пред столичани да изиска четвърти мандат, щом месеци наред бяга от пояснения за неспиращите проблеми на основните обекти? Фактът, че сходни забавяния има на всички огромни планове на Столична община, ясно потвърждава, че казусът е систематичен и това управление не разполага с нужните пълномощия и потенциал, с цел да ги извърши качествено и в период ”, съобщи Борис Бонев, самостоятелният претендент за кмет на Спаси София.
Гражданите подозират, че виновността за голямото закъснение не е на компанията реализатор, а в частното проектантско бюро, на което Общината е упълномощила проектирането. Припомняме, че одобряването на всички планове минава през съгласувателна процедура на Столичната община, която наподобява не си е свършила работата и не е отстранила навременно пропуските, поради които в този момент се постанова прекъсване на обекта.
Сподели с твоите другари
Това е петият сигнал на организацията за ремонта на Западен парк, който през цялото време имаше проблеми. След като стана ясно, че строителната компания съществено изостава с дейностите, от Столичната община неколкократно утвърдиха удължение на периода и променяха крайната дата на довеждане докрай на обекта.
От " Спаси София " алармират и че част от осведомителните табели, наложителни за всеки план финансиран със средства на Европейски Съюз, към този момент са отстранени, както и че в този момент планът е предоставен за препроектиране на общинското сдружение " Софияпроект ". “Плащат се пари на частни проектантски сдружения за планове цялостни с недостатъци, които след това би трябвало да бъдат поправени от страна на общинските предприятия. Намираме това за неприятна процедура, предизвикваща редица проблеми и това би трябвало да бъде прекъснато ”, приключват от " Спаси София ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР