От социалната мрежа Facebook заявиха, че са разкрили, финансирана от

...
От социалната мрежа Facebook заявиха, че са разкрили, финансирана от
Коментари Харесай

Facebook уличи Русия във финансиране на дезинформационна кампания

От обществената мрежа Фейсбук обявиха, че са разкрили, финансирана от Русия дезинформационна акция за разпространяване на предизвикващи разделяне обществени и политически послания в неговата мрежа, заяви bTV.
Тя е била разкрита при вътрешно следствие на Фейсбук за методите, по които със обществената мрежа може да е било злоупотребено по време на конкуренцията за президентските избори в Съединени американски щати предходната година.
От Фейсбук са предали доказателствата, с които разполагат, на специфичния прокурор Робърт Мълър, който управлява следствието за хипотетична съветска интервенция в изборите за държавен глава в Съединени американски щати.
Според данните в интервал от две години – до май 2017 година, са изхарчени 100 хиляди $ за към 3000 реклами. Те не са подкрепяли съответни политически фигури, а са засягали тематики като имиграцията, расите и равноправието.
Рекламите насочвали потребителите към към 470 профила, разпространяващи погрешна информация, или по различен метод нарушавали изискванията на Фейсбук. Въпросните профили към този момент са закрити.
Според Фейсбук профилите са били основани от откритата в Санкт Петербург Агенция за проучване на интернет, известна с публикуването на прокремълски известия в обществените медии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР