От социалната мрежа Eter9 съобщават, че са намерили начин техните

...
От социалната мрежа Eter9 съобщават, че са намерили начин техните
Коментари Харесай

Регистрирай се и стани безсмъртен

От обществената мрежа Eter9 оповестяват, че са намерили метод техните консуматори да остават в киберпространството даже и след физическата им гибел. Създателите на мрежата създали специфичен програмен продукт, който ще попълня профилите на умрелите консуматори и по този метод, потребителят на процедура ще е постоянно в интернет пространството.

Изобретателите основали стратегия, която прави разбор на ползите и на държанието на всички регистрирани консуматори във въпросната обществена мрежа. С течение на времето Eter9 сама ще стартира да разгласява информация от името на съответния консуматор, като доста сполучливо ще може да имитира неговото държание и даже неговото мислене. Освен това изобретателите се хвалят, че обществената мрежа даже ще може да реализира връзка като същинския човек.

За да се възползват от всичко това, хората просто би трябвало да срещнат обществената мрежа със себе си – своите мемоари, обноски, присъщите им черти и прочие След това ботовете ще интерпретират тези данни и ще основат нещо като виртуално копие на индивида.

Подобно на обществената мрежа Фейсбук, Eter9 също има стена, на която се разгласяват разнообразни неща, както и новинарски поток. Познатият ни бутон одобрявам във Фейсбук в тази обществена мрежа е сменен с усмихване. Освен това потребителите на Eter9 могат да употребяват така наречен виртуални асистенти, които се назовават Niners.

Създателят на мрежата Енрике Хорхе изяснява, че колкото по-активен е даден консуматор, толкоз повече неща ще научи неговото виртуално копие и надлежно по-лесно ще го имитира. На този стадий обществената мрежа е в по този начин наречената пробна фаза.

До момента са се записали към 5000 души. Интересното е, че и измежду записаните консуматори има такива, които дефинират тази концепция за безсмъртието в онлайн пространството като призрачна и даже злокобна.

 Интернет

Хорхе изяснява, че желанията на екипа, който работи за основаването на обществената мрежа, са да се направи система с изкуствен интелект, която да се учи с по-бързи темпове от други известни мрежи.

Странната концепция не е първата страница в интернет, която ни дава обещание безконечен онлайн живот. Lifenaut е американска компания, която предлага на своите консуматори да си основат цифров аватар, който да бъде въз основа на фотоси, гласови записи и друга информация.

А в това време, до момента в който едни се пробват да ни увековечат в киберпространството, във Фейсбук са намерили по-практичен метод за справяне с казуса.

Във Англия обществената мрежа към този момент предлага алтернатива, която разрешава на потребителите да си изберат кой човек от приятелите им ще реши какво да се случи с профила им след гибелта им.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР