От “Социализъм 21” настояват за обединение на левите формацииПромяна в

...
От “Социализъм 21” настояват за обединение на левите формацииПромяна в
Коментари Харесай

Оставката на Нинова иска ново крило в БСП

От “Социализъм 21” упорстват за обединяване на левите обединения
Промяна в три решителни стъпки

На “Позитано” 20 чистят листите от опозиционери

Над 70 социалисти и симпатизанти от цялата страна сложиха началото на идейно-политическа платформа “Социализъм 21 век” и още веднъж настояха за промяна на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това стана в НДК тъкмо по времето, когато на “Позитано” 20 Нинова беше събрала Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Сред основателите на новото крило са социалисти като Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова. Оставка на ръководителя на Българска социалистическа партия, като първа решаваща стъпка за излаз от дълбоката рецесия на партията, желаеха от “Социализъм 21 век”. От новото крило упорстват и за обединяване на левите политически обединения “с цел поощряване на мощно ляво придвижване за дълбока обществена промяна на България”.

Близки до Нинова обаче дадоха да се разбере, че опозиционерите на управлението от “Социализъм 21” ще бъдат пренебрегнати от листите за парламентарните избори на 11 юли. “Новото придвижване не ме тормози, чакам нови хрумвания от учредителите му”, сподели Нинова пред БНР. Учредителите му обаче дадоха към този момент такива в обръщението си: “Промяна в три решителни стъпки: нова тактика и държание, нова предизборна Платформа и нови лица”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР