От солени глоби и т.нар. тест за идиоти до затвор

...
От солени глоби и т.нар. тест за идиоти до затвор
Коментари Харесай

Пиян зад волана: какви са наказанията в Германия


От солени санкции и така наречен " тест за идиоти " до затвор и лишаване на шофьорската брошура вечно: ето какви са наказванията в Германия за шофиране в нетрезво положение.

В Германия има четири типа административни санкции за водачите на МПС: парични санкции, наказателни точки, краткотрайна възбрана за шофиране и отнемане от правоуправление на МПС. Получените наказателни точки, които се вписват в картотеката на Федералната работа за авто превоз във Фленсбург, не се заличават бързо: една точка се заличава след 2 години и половина, две точки - след 5 години, три точки - след 10. А при струпване на 8 наказателни точки се лишава свидетелството за правоуправление на МПС.
Редакцията предлага
Ако алкохолът в кръвта надвишава 0,5 промила

В Германия допустимото наличие на алкохол в кръвта е 0,5 промила - колкото и в България. Това дава отговор на към половин литър бира или чаша вино. Полицията обаче поучава водачите да не надвишават 0,3 промила, защото наличието на алкохол над тази граница се счита за утежняващо събитие при всяко нарушаване на разпоредбите за придвижване. За водачите под 21-годишна възраст, както и за тези, получили свидетелството си за правоуправление преди по-малко от две години, използването на алкохол преди шофиране е напълно неразрешена.

В Германия ръководството на МПС след приложимост на алкохол може да се окаже доста скъпо наслаждение. Шофьорите с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 промила се санкционират с парична санкция от 500 евро, две точки във Фленсбург и един месец отнемане от правоуправление на МПС. При наново нарушаване санкцията е към този момент 1000 евро, а книжката се лишава за период от 3 месеца. Ако използвалият алкохол водач е заплашил други участници в придвижването, книжката му се лишава, а наказването (парична санкция или отнемане от свобода) се дефинира от съда.

Съдържание на алкохол в кръвта, надвишаващо 1,1 промила, се класифицира като закононарушение, защото се приема, че в това положение лидерът не е кадърен да ръководи МПС. В подобен случай наказването се дефинира от съда, като най-тежкото е затвор до 5 години и отнемане от правоуправление за период от 6 месеца до 5 години.

При изключително тежки нарушавания

При превишаване на границата от 1,6 промила провинилият се лидер наложително би трябвало да се подложи на медицинско-психологически тест, който в Германия шеговито назовават. Годишно на подобен проверовъчен изпит се явяват към 90 000 водачи на МПС, като едвам 60% от тях го устоят. При това въпросният тест не е безвъзмезден - таксата е сред 400 и 730 евро. Освен това управляващите могат да изискат от лидера да постави наново изпит за правоуправление - единствено шофиране или доктрина плюс шофиране.

За причиняването на гибел на пътя след приложимост на алкохол се постановат големи парични санкции или затвор до пет години. Освен това виновникът дължи парично обезщетение. В взаимозависимост от събитията при случая, застрахователната компания на нарушителя може да откаже изплащането на обезщетение. В подобен случай лидерът, предизвикал злополуката, би трябвало самичък да изплати сумата.

*****

Вижте и тези видеа:
" Тест за идиоти ". Какво е това?Вижте по какъв начин в Германия се борят против автогонките
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР