От Софийската районна прокуратура се оплакаха от липса на съдействие

...
От Софийската районна прокуратура се оплакаха от липса на съдействие
Коментари Харесай

Институции не съдействат по проверките за заплахи към публични личности

От Софийската районна прокуратура се оплакаха от липса на подпомагане от страна на способените институции по отношение на формираните инспекции след изказвания за закани за живота на депутата Христо Петров, вътрешния министър Бойко Рашков, общинския консултант Борис Бонев и журналиста Атанас Чобанов.

Районният прокурор на София Невена Зартова назова " неприемлива " неналичието на отговор на настояванията на държавното обвиняване към Министерство на вътрешните работи, Държавната организация и Служба " Военна информация " да научи - разполагат ли тези служби с данни за закани против Петров, Рашков,  Бонев и Чобанов.

„ А от този отговор зависи преценката на наблюдаващия прокурор има ли, няма ли задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и вероятно кой е неговият причинител. От тази информация зависи и преценката за нужда от обезпечаване на защита на застрашените лица ", посочи Зартова.

" Основният въпрос, който следва в тази ситуация, е би трябвало ли нещо да се случи, с цел да изпълнят институциите законовите си отговорности, свързани с защита на живота и здравето на българските жители ", сподели още районният прокурор на София Невена Зартова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР