От София папата отпътува за Северна Македония. Той беше изпратен

...
От София папата отпътува за Северна Македония. Той беше изпратен
Коментари Харесай

От София папата отпътува за Северна Македония

От София папата отпътува за Северна Македония. Той беше изпратен от премиера Бойко Борисов от летище " София " в 8.20 часа след къс диалог, заяви Би Ти Ви. С това публично завърши тридневното посещаване на папа Франциск в България по покана на няколко държавни институции.

Северна Македония за пръв път посреща глава на Римокатолическата черква Страната е част от Балканската обиколка на папа Франциск. Той ще отслужи света литургия пред към 15 хиляди католици освен от страната, само че и от Хърватия, Албания и Косово.

В посланието си към локалните, папата съобщи, че една от главните аргументи да отиде в страната е Майка Тереза - албанката, родена в Скопие, която самият той канонизира за светица през 2016 година.Той ще се срещне с младежи, свещеници и техните фамилии и ще се върне в Рим довечера. Северна Македония ще стане 42-рата страна, посетена от Светия отец, а пала Франциск - първият папа, направил това. Днес в страната е разгласен за неработен ден.

Вчера с Молитва за мир от София, главата на римокатолическата черква приключи визитата си в България. Той прикани за " деен и укрепен мир против всички форми на нарцисизъм и равнодушие ". На сцената до папата бяха ръководители на мюсюлманското изповедание, на арменската черква, на евангелската-протестантска общественост, на евреи, католици. Както се и очакваше след решението на Светия синод за безучастие в събития на папа Франциск, на сцената не се качи представител на Българската православна черква. Мястото беше заето от шефа на дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Папата в България (37)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР