От снощи СДВР провежда спецоперация по издирването и залавянето на

...
От снощи СДВР провежда спецоперация по издирването и залавянето на
Коментари Харесай

Мащабна операция на СДВР: Издирват феновете, предизвикали расисткия скандал

От нощес Столична дирекция на вътрешните работи организира спецоперация по издирването и залавянето на почитателите, посочили расистки жестове по време на футболната среща сред България и Англия в София, предава БНР.

До момента са арестувани петима от провинилите се почитатели. Те са отведени в 1-во РПУ в София за пояснения.

Полицейските дейности не престават на територията на София.

По информация на БНР има хора от провинцията и от прилежащи на столицата градове, които също ще бъдат издирени и закарани в полицейските ръководства.

Мачът, която приключи с разгромната победа на " Трите лъва " над българския народен тим с 6:0 в София, бе спиран два пъти през първото полувреме поради расистки викания от трибуните.

Поведението на българските ентусиасти стана причина за огромен скандал в страната, като министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Той отстъпи от поста след близо 14 години отпред на българския футбол.

По-късно през вчерашния ден ГДБОП, Националната полиция и спецпрокуратурата влязоха в постройките на Българския футболен съюз в Бояна.

Очаква се през днешния ден прокуратурата да реши на кого и какви обвинявания ще бъдат повдигнати след арестите през вчерашния ден в БФС.

По думите на говорителя на основния прокурор Румяна Арнаудова следствието е по съмнение за осъществени закононарушения срещу спорта и по-конкретно за корупция. Разследват се разнообразни съдийски назначения, както и резултати от мачове във футболното ни състезание.

ГДБОП разпита ръководителя на съдийската комисия и още 4-ма души от Българския футболен съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР