От сме категорични, че събития от рода на Луковмарш не

...
От сме категорични, че събития от рода на Луковмарш не
Коментари Харесай

Републиканци за България: Луковмарш трябва да бъде спрян

От сме безапелационни, че събития от рода на Луковмарш не трябва да се организират в европейска столица като нашата. За поредна година десни и леви партии повдигат тематиката, че в София не трябва да се организира нацистки марш и призоваваме столичния кмет Йорданка Фандъкова да не разреши Луковмарш да премине по улиците на столицата ни.

Това написа в публична позиция от страна на " " във връзка провеждането на Луковмарш в София. Публикуваме позицията без редактроска интервенция:

" В демократична страна като нашата, не е възможно да се организират събития, които целят да привлекат неонацисти и екстремисти от цяла Европа.

Организаторите на Луковмарш, както през днешния ден по този начин и през годините настояват, че организират събитието от национализъм, до момента в който обикалят с непознати флагове и униформи улиците на София. От не намираме за демократично в 21 век, в европейска столица да се насочат послания на омразата. Това е в прорез с разбиранията и морала на народа ни. Българите сме се потвърдили като смели, човечни и толерантни, и продължаваме да го вършим и през днешния ден.

Факелното шествие, което обикаля улиците на София, идеализиращо Христо Луков, противоречива персона в българската история, не трябва да се организира повече. Нека да не забравяме, че военачалник Луков намерено е подкрепял „ Закона за отбрана на нацията ”, който лишава евреите по това време от цивилен права – закон в несъгласие на Търновската конституция. 

Нека не забравяме, че България е страната, която избавя 50 000 евреи.

осъждаме идеализирането на персони и прояви, свързани с този интервал от историята ни. Луковмарш би трябвало неотложно да бъде спрян!

България като част от демократичния свят би трябвало да е поредна в позицията и дейностите си и да продължава да отстоява евроатлантическите полезности ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР