От следващия сезон съдиите в английската Висша лига ще имат

...
От следващия сезон съдиите в английската Висша лига ще имат
Коментари Харесай

Съдиите в Англия ще обясняват решенията на ВАР с микрофон

От идващия сезон съдиите в британската Висша лига ще имат право да изясняват с микрофон решенията на ВАР. Това написа английският в. " Дейли мейл ", като на този стадий няма публично удостоверение. Предстои официално да бъде дадена зелена светлина през март.

Разрешение за нововъведението е обещано от Международния ръб на футболнит правила (IFAB) - организацията, която има последната дума за промени в най-популярния спорт.

Това, което ще се случва е, че основният арбитър ще бъде екипиран с микрофон, обвързван с аудиосистемата на стадиона. Така хората там и гледащите по малкия екран и на портативни устройства ще чуят обяснението. 

Тази процедура се употребява в американските отборни спортове, първо в щатския футбол още от 80-те години. Наложена е също в ръгбито.

Правят се проби за въвеждането й и в " нашия " футбол - на мачове сред клубни тимове, да вземем за пример в Мексико и Португалия, като във футболните среди са изразили удовлетворение от резултата. Най-нагледните образци бяха на Световното клубно състезание в Мароко през м.г., а по-късно на Световното за младежи до 20 година и на Световното за дами в Австралия.

Хауърд Уеб, който е някогашен първокласен арбитър, а в този момент началник на реферите в Англия, от известно време се застъпва за това арбитрите да имат опция да изясняват решенията - било то свои, или на сътрудниците си от ВАР. Така, съгласно него, ще се постигнат  " бистрота " и " изясненост ".

За да се стигне до утвърждение на IFAB, е належащо да минат минимум 12 месеца проби в разнообразни шампионати и шампионати, и на разнообразни нива. Това изискване е изпълнено.

Засега не се планува връзката сред съдията на терена и тези във ВАР стаята да става обществена.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР