От следващия месец се въвеждат нови правила за рецептурните книжки,

...
От следващия месец се въвеждат нови правила за рецептурните книжки,
Коментари Харесай

Нови правила за рецептурните книжки

От идващия месец се вкарват нови правила за рецептурните книжки, с които пациентите взимат медикаменти от Здравната каса. Новото условие е разпечатаните предписания към книжката да не надвишават броя на страниците ѝ.

Досега персоналните лекари разпечатваха листа с изписаните медикаменти на компютър и ги прикрепваха в края на здравната брошура. Това, обаче затрудняваше аптекарите при отчитане, тъй като всички събрани предписания се събираха вкупом в книжката, а в този момент към този момент ще се лепят по страниците ѝ.

Трябва да си закупи рецептурна брошура болния,да отиде при персоналния доктор, да нанесе данните т.е. диагноза всичко, след което отива в здравната каса заверява книжката и от нататък тя е годна и могат да бъдат изписване предписания по нея. Ще вкара едни по-добър порядък при издаване на книжките, разяснява Дмитрий Тюлеков - фармацевт.

Промяната е записана в новия рамков контракт и планува рецептурните книжки да не надвишават повече от 16 страници, какъвто е и техният брой сега.

Някой, в случай че е единствено с едно заболяване ще има по-дълго време, ще може да употребява книжката. Който е с повече за по-късо време, по-бързо ще се употребява. Тези с множеството болести ще им се постанова по-често да си взимат книжки, сподели още Дмитрий Тюлеков - фармацевт.

Има гратисен интервал до първи юли, след първи юли няма да се позволява повече от 16 стр. да се заверява и с нея да се извършват рецептите за лекуване на пациенти, добави Даниела Петкова.

Здравните книжки на пациентите към този момент ще се издават единствено от Здравната каса, а не както до момента - от персоналния доктор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР