От следващата седмица работодателите ще могат да кандидатстват при облекчени

...
От следващата седмица работодателите ще могат да кандидатстват при облекчени
Коментари Харесай

Сачева: Работодателите ще могат да кандидатстват при облекчени условия за 60/40

От идната седмица работодателите ще могат да аплайват при облекчени условия за приемане на обезщетения за опазване на заетостта по новия дизайн на мярката 60/40. Това заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е по време на онлайн полемика с представители на Българския конгрес на бизнес водачите. По време на форума тя показа ограниченията на Министерството на труда и обществената политика за поощряване на заетостта и поддръжка на бизнеса в рецесията.

"Средства за опазване на работните места на своите чиновници ще имат и работодатели, които са заявили, само че не са платили своите отговорности към бюджета за 2020 година Очакваме новата мярка да резервира заетостта на към 300 000 чиновници. За задачата сме отделили 500 млн. лева, сподели министър Сачева. Тя изясни, че мярката ще работи до 30 септември, само че при нужда може да бъде удължена до края на годината ", сподели Сачева.

КРИБ ще желае още държавни ограничения при нова вълна на COVID-19

Паралелно с нея ще работят и други две ограничения в поддръжка на заетостта. По първата работодатели от секторите „ Транспорт “ и „ Туризъм “ ще могат да получат по 290 лева за всеки служащ в интервал на до 6 месеца. По този метод поддръжката от страната за икономическите действия в тези сектори ще стане в съответствие 80 към 20, уточни министър Сачева. Бюджетът на мярката е 40 млн. лева, които са обезпечени по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Със средствата ще се резервира заетостта за 22 000 души.

По третата мярка - „ Заетост за теб “, работодателите могат да наемат безработни с регистрация в бюро по труда за интервал от 3 месеца. През това време те ще получат от страната средства за техните хонорари в размер на минималната заплата и дължимите осигуровки. Бюджетът на мярката е 160 млн. лева, от които 50 млн. лева са за компании от сферата на туризма. Финансирането още веднъж е по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

Министър Сачева добави, че следва да проработи и грантова скица с облекчени условия за поддръжка на междинни предприятия с сред 30 000 и 150 000 лева, която ще се финансира по оперативна стратегия „ Иновации и Конкурентоспособност “.

Сн. МТСП
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР