От следващата седмица Гърция ще налага глоба за неваксинираните граждани

...
От следващата седмица Гърция ще налага глоба за неваксинираните граждани
Коментари Харесай

100 евро на месец ще плащат неваксинираните възрастни хора в Гърция

От идната седмица Гърция ще постанова санкция за неимунизираните жители над 60 години. Санкцията ще е в размер на 100 евро месечно.

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис подчерта, че хората в тази група все още имат време до неделя да си слагат ваксина и да избегнат глобата, съобщи " Катимерини ".

Единствените изключения са жителите, които са подали молба за освобождение от ваксиниране по медицински причини и молбата им е призната или към момента не е прегледана.

Здравните управляващи в Гърция обаче акцентират, че изключително рядко има здравословна причина за отвод от имунизация.  " Дори в случай че някой има противопоказания за единия тип ваксина, той може да бъде имунизиран с другия тип ", споделят те.

На тези, които са подали заявление за ваксиниране в домашни условия, също няма да бъдат наложени санкции.

След оповестяването на мярката до през вчерашния ден в това число в Гърция са записани над 180 000 часа за слагане на първа ваксина на хора над 60-годишна възраст. Много от тях са точно за ваксиниране вкъщи.

За съпоставяне - два дни преди оповестението на санкцията заявките за домашна имунизация са били 23 865 по отношение на 76 900, подадени до вторник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР