От следващата седмица Eurowings започва да лети от и до

...
От следващата седмица Eurowings започва да лети от и до
Коментари Харесай

Eurowings започва да лети до София

От идната седмица Eurowings стартира да лети от и до София. Компанията започва с две дестинации в Германия - Щутгарт и Дюселдорф. Авиокомпанията ще оперира от Терминал 1, като билетите са към този момент в продажба.

Полетите до двата града в Германия ще може да се употребяват като връзка до други предлагани от превозвача летища, като тя твърди, че предлага 210 дестинации в Европа, в това число и полети на дълги дистанции. Компанията лети до Лас Вегас, Маями, Хавана и Варадеро в Куба, Банкок, Пунта Кана и други

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Коя е Eurowings

Eurowings е част от групата на Lufthansa като неин нискотарифен транспортьор. Компанията развива активност от 1993 година, а централата й се намира в Дюселдорф. През последните години самолетната компания мина през някои обилни промени. До октомври 2014 година тя прави районни транспорти. След това стартира да извършва полети от името на злощастната Germanwings.

През 2015 година водач на самолетната компания Germanwings съзнателно аргументи злополука в южните Алпи, коствала живота на 150 души и Lufthansa задейства проект за заменянето на Germanwings с Eurowings, като мрежата на двете компании се сля под марката Eurowings.

Наред със общоприетите нискотарифни полети в границите на континента Eurowings предлага и такива на дълги растояния. Предлага билетите си в три вероятни цени, сходно на останалите нискотарифни съперници. Авиокомпанията разполага с 205 самолета и за последната година е превозила над 40 млн. пасажери.

В Югоизточна посока

Полетите до София са поредна крачка от страна на авиопревозвача за агресия в Югоизточна Европа. Като част от развиването си в района тя откри и база в Прищина, Косово, като базира там аероплан. Прищина стана втората по величина база на самолетната компания отвън Германия и Австрия след Палма де Майорка. Това се случи след банкрута на немския транспортьор Germania при започване на тази година и запълването на освободеното от него бизнес пространство. Germania имаше проект да отвори база в Косово, само че банкрутира.

В Хърватия самолетната компания има полети до седем летища. В Босна и Херцеговина лети до Сараево и Мостар. В Гърция дестинациите са 12.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР