От следващата седмица Чехия ще спре да изисква Covid пропуски

...
От следващата седмица Чехия ще спре да изисква Covid пропуски
Коментари Харесай

Чехия облекчава чувствително противоепидемичните мерки

От идната седмица Чехия ще спре да изисква Covid пропуски за влизане в заведения за хранене, заведения и места за увеселения, като ще ги отвори за неимунизирани хора. Това съобщи министър-председателят Петър Фиала, представен от Ройтерс.

Страната с население от 10,7 млн. души, която беше тежко наранена от предходните талази на пандемията, отбелязва рекорден скок на новозаразените заради разновидността Омикрон. Въпреки това формалните лица чакат понижаване на случаите през този месец.

Във вторник Министерството на здравеопазването заяви за рекордните 57 226 инфектирани с Covid-19, както и за близо 10 000 хипотетични повторни заразявания. В сряда бяха регистрирани още 43 307 случая и над 7000 повторни заразявания към тях. Хоспитализациите обаче към момента не са скочили и са доста под пиковите стойности от предходните талази.

От 9 февруари ще отпадне нуждата от показване на доказателство за имунизация или преболедуване при влизане в заведения за хранене и други заведения за хранене и услуги, съобщи Фиала в изказване късно вечерта в сряда.

Правителството ще приключи наложителните тестове във компаниите и учебните заведения от 18 февруари.

Мерките, изискващи носенето на маски на закрито, и рестриктивните мерки за броя на хората на публични събития ще останат в действие.

Промените следват плануваните облекчения в други европейски страни. Съседна Австрия ще разреши на магазините и заведенията за хранене да останат отворени по-дълго и ще облекчи рестриктивните мерки за неимунизираните от идната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР