От следващата година цената на чадър и на шезлонг на

...
От следващата година цената на чадър и на шезлонг на
Коментари Харесай

1 стотинка цена за чадър и шезлонг в Бургас от 2018 г.

От идната година цената на чадър и на шезлонг на плажа „ Бургас-север “ ще е една стотинка. Това удостовери пред „ Флагман “ министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нейно изказване в Народното събрание са утвърдените нови концесионери на плажовете „ Нестинарка “ и „ Бургас-север “.

Министър Ангелкова съобщи „ Да. Новият концесионер от идната година е признат към този момент. Да – една стотинка. “ Припомняме, че за концесионер бе определено сдружението „ Палм инвест “ ЕООД, записано в Смолян. Официално то е благосъстоятелност на Йордан Хаджихристев. Решението на Министерския съвет (МС), с което концесията е утвърдена, е от 11 август. То е можело да бъде обжалвано в 10-дневен период след публикуването му в „ Държавен вестник “ (публикацията е в броя от 18 август).

„ Палм инвест “ е имало право да се откаже от подписване на контракта, губейки депозита за присъединяване в състезанието.

Това наподобява не се е случило.

Вицепремиерът Валери Симеонов се опълчи на концесията, защото съгласно него зад нея действително стоят Маргините. Той е и срещу периодите, с които се подписват по принцип концесиите – за 20 години.

Симеонов счита, че това не е обосновано, защото концесионерите не вършат огромни вложения. Според решението на Министерски съвет новият собственик на северния плаж в Бургас ще има обвързване да влага по 90 000 лв. без Данък добавена стойност „ за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж и тактика за развиване и популяризация, в това число спортно-развлекателна и друга активност, за всяка година от периода на концесията “.

Цената на чадъра и шезлонга звучи много неуместно – по 1,2 стотинки с Данък добавена стойност. Концесионният контракт влиза в действие на 1 януари 2018 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР