От следващата година Седмицата на модата в Копенхаген ще забрани

...
От следващата година Седмицата на модата в Копенхаген ще забрани
Коментари Харесай

Седмицата на модата в Копенхаген ще забрани естествените кожи

От идната година Седмицата на модата в Копенхаген ще забрани представянето на сбирки, съдържащи екзотични кожи или пера. По този метод събитието се трансформира в най-високопоставеното в календара на модата, което заема позиция против все по-противоречивите материали, заяви The Business of Fashion.


През последните няколко години марки като Chanel и Burberry и районни седмици на модата като Мелбърн, Хелзинки и Стокхолм вкараха сходни забрани. Но чантите от алигатор и токчетата от питон към момента не са подложени на същото табу като естествената кожа, която е изоставена от доста по-голям брой марки и уредници на събития.

Мярката на Копенхаген е част от по-широкообхватното стягане на стандартите за резистентност за марките, участващи в седмицата на модата в града. Датската столица си е извоювала стратегическа ниша като водач в региона на устойчивата мода, въвеждайки набор от минимални екологични условия, които марките би трябвало да изпълнят, с цел да покажат сбирките си през 2020 година, в това число възбрана на естествената кожа.

Те влязоха в действие предходната година, а в този момент организацията се стреми да реализира още по-голям прогрес. Наред с новата възбрана за сбирки, които съдържат кожи и пера от диви животни, марките ще би трябвало да покажат, че по-голяма част от продуктите им са направени от по-устойчиви материали, че се доставят отговорно и че проектират по този начин, че да могат да се поправят и рециклират, наред с други ограничения.

Седмицата на модата в Копенхаген ще работи в тясно съдействие с марките, с цел да им помогне да отговорят на новите условия, като им обезпечи уебинари и друга поддръжка, съобщи изпълнителният шеф на Седмицата на модата в Копенхаген Сесилия Торсмарк. Новите стандарти ще влязат в действие от началото на идната година./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР