От следващата година Ковид-сертфикатите ще се признават за валидни в

...
От следващата година Ковид-сертфикатите ще се признават за валидни в
Коментари Харесай

От следващата година ковид-сертификатите ще са валидни само след бустерна доза ваксина

От идната година Ковид-сертфикатите ще се признават за годни в Европейския съюз, единствено в случай че съдържат информация за сложена бустерна доза в допълнение към двете наложителни за довеждане докрай на имунизационния цикъл, оповестява английският вестник The Times.

Европейски Съюз е подготвен да актуализира Ковид-сертфикатите с информация за бустерната ваксина, в това число такава за " дата на приключване “ на сегашния " зелен " статус, който се издава на съображение сложени две дози препарат против ковид.

Министрите на Европейски Съюз разискаха по-рано денем вълната от инфекции в Европа и нуждата от незабавно въвеждане на бустерни ваксини, изключително измежду хората над 65 години, като нов приоритет в оправянето с пандемията.

Очаква се в четвъртък Европейската комисия да излезе с оферти за приключване на сегашния статут на Ковид-сертфикатите, които се употребяват в доста страни от Общността за пътувания, както и визити на питейни заведения, заведения за хранене, културни и спортни събития.

" Европейската комисия работи с най-голяма неотложност за подсилване на координацията на свободното придвижване, в това число продължителността на годност и ролята на бустерите в акцията за имунизация ", сподели Стела Кириакидес, европейски комисар по опазването на здравето.

Една от опциите ще бъде да се зададе годност на имунизацията до 12 месеца, както сега, и да се изисква слагането на бустерна доза преди края на този интервал, с цел да се резервира валидността на пропуща. Скоростта на внедряване на подсилващата, трета доза в този момент ще стане от решаващо значение за това дали страни отвън Европейски Съюз, като Обединеното кралство или Съединени американски щати, ще бъдат добавени към европейския " червен лист ", забраняващ несъществените пътувания, оповестява " Фокус ".

Подсилващите ваксини се преглеждат като сериозни за битка с новата вълна от инфекции и хоспитализации, изключително измежду възрастните хора, защото изследванията демонстрират, че понижават предаването на ковид с повече от 80%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР