От Скот Морган и Джоузеф АксПЕРИ, Айова (Ройтерс) – Ученик

...
От Скот Морган и Джоузеф АксПЕРИ, Айова (Ройтерс) – Ученик
Коментари Харесай

Ученик от шести клас беше убит при стрелба в училище в Айова, заподозрян е убит

От Скот Морган и Джоузеф Акс

ПЕРИ, Айова (Ройтерс) – Ученик от шести клас беше погубен в четвъртък сутринта и пет други хора бяха ранени, когато 17-годишен откри огън в учебно заведение в Айова в първия образователен ден след зимната почивка, оповестиха чиновници на реда.

Заподозреният е разпознат като Дилън Бътлър, възпитаник в Perry High School, споделиха чиновници на брифинг за вести. Той беше открит мъртъв с явно самонаранена огнестрелна рана от реагиращите служители на реда.

Полицията също по този начин откри неподготвено взривно устройство при претършуване на гимназията, Мич Мортвед, помощник-директор в Държавния департамент за престъпни следствия, сподели пред кореспонденти. Членове на службата на щатския противопожарен чиновник и Федералното бюро за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви направиха устройството безвредно.

Стрелбата в Айова, в първия образователен ден на окръга през 2024 година, е част от национална зараза от принуждение с огнестрелно оръжие в учебните заведения в Съединени американски щати, която се утежни пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР