От скоро населеното място се посещава от лекар един път

...
От скоро населеното място се посещава от лекар един път
Коментари Харесай

В най-малката община в България няма аптека и бензиностанция

От скоро обитаемото място се посещава от доктор веднъж седмично

Създаването на мобилна аптека, която да доставя нужните лекарства за хора, живеещи в отдалечени обитаеми места, е разискал с кмета на най-малката община в България Трекляно - Радко Петрунов, ръководителят на Българска социалистическа партия в Кюстендил Бойко Клечков.

Доскоро най-малката община в България нямаше и доктор, само че в този момент обитаемото място се посещава от лекар веднъж седмично. Проблемът с медикаментите обаче е сериозен. Често пъти кметовете на такива обитаеми места се трансформират в доставчици с всичко, разяснява Клечков, предава Българска телеграфна агенция.

Според него мобилна аптека ще може да обезпечава медикаменти за сходни обитаеми места. По данни на регионалната администрация в Кюстендил, сега без аптеки в Кюстендилска област са две общини - Трекляно и Невестино. На територията на района има общо 45 аптеки, при нужен най-малък брой 55. Най-много - по 19 аптеки, имат общините Кюстендил и Дупница, по две са аптеките в общините Бобов дол и Сапарева баня, а в Бобошево, Рила и Кочериново - по една. В цялата област има единствено една функционираща аптека с денонощен режим на работа.

Проблем в Трекляно се оказва и неналичието на бензиностанция. За да заредят с гориво колите си локалните хора, би трябвало да пътуват минимум 25 км, до Земен, в прилежащата Пернишка област, тъй като Кюстендил е на 40 км, разяснява още Клечков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР