От Синдиката на служителите в затвора питат правосъдния министър Данаил

...
От Синдиката на служителите в затвора питат правосъдния министър Данаил
Коментари Харесай

Имало ли е психологически натиск върху шефа на затворите да подаде оставка, питат от Синдиката

От Синдиката на чиновниците в пандиза питат правосъдния министър Данаил Кирилов дали е издал заповед за освобождение на шефа на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " Васил Миладинов. Те желаят да знаят и претекстовете за сходна заповед.

Това стана ясно от писмо, изпратено на електронната ни поща от ръководителя на синдиката Ивайло Григоров.

Заедно с писмото до министър Кирилов от Синдиката задават въпроси и към зам.-министър Проданов дали е оказвал психически напън върху шефа на пандизите да подаде оставка седмица преди правосъдния министър Кирилов да разгласи пред медиите, че затворническият началник ще бъде уволнен.

От синдиката предизвестяват, че скоро ще възобновят своите митинги под надпис: " Европа и за нас 2018 ".

Припомняме, през вчерашния ден пред медиите Кирилов разгласи, че часове по-късно ще освободи шефа на пандизите Васил Миладинов.

Тази заран министърът отхвърли да влиза в пояснителен режим за ситуацията на Миладинов като сподели, че шефът на ГДИН е в болничен и за това не му е връчена заповедта за освобождение.

От Синдиката желаят правосъдният министър Данаил Кирилов и неговия отраслов заместител Николай Проданов да показват своята идея за кадрово развиване на надзирателите и управата на пандизите. Те дефинират като нездравословни непрозрачните дейности на правосъдното ведомство.

В писмото се пита непосредствено дали зам.-министър Проданов е зает с съответно име за нов шеф. " Имате ли присъединяване в ангажимент/и (изпълнение на договорка, поръчки) за назначението на нов съответен основен шеф на Групово дело " ИН ", кой/коя ", пита Григоров.

От Синдиката питат дали актуалният зам.-министър има персонален и политически интерес от публичните поръчки, дали да чакат промени, свързани с възложител отвън системата на пандизите.

Останалите въпроси към зам.-министър Проданов:

Обмисляли ли сте с министъра на правораздаването нов различен вид за лице и институция, друга от Групово дело " ИН ", което, която ще разпорежда (удовлетворява) и реализира надзор върху обществените средства при реализирането на публичните поръчки по реда на Закон за обществените поръчки?
Каква е персоналната Ви ценностна, представителна и институционална позиция в качеството на отраслов зам.-министър, по отношение на извънредното известие на министъра на правораздаването " Шефът на пандизите и арестите Васил Миладинов ще бъде освободен до 3 часа от служба ".! Подкрепяте ли го или се разграничавате? Ще сме Ви признателни да изложите " свободно " и " почтено " подробни претекстове!
Да предоставите на ССЗБ, съгласно политическите Ви задължения и отговорности: Концепция с визия за развиване на човешките запаси, Стратегия и " Пътна карта " на Министерство на правораздаването по повод..развитието " на Групово дело " ИН " и ГДО, съгласно европейския модел и стандарти, поради последователността на водената политика за интервала на " мандата ", във връзка с визираните профилирани дирекции.
Да предоставите на ССЗБ Заповед № JIC-04-863 от 23.05.2017г. на министъра на правораздаването, както и документ, съдържаш всички пълномощия, респективно отговорности по осъществяване на длъжността " заместник-министър на Министерство на правосъдието ", както и политическата Ви стратегия за развиване на подчинените Ви профилирани дирекции Групово дело " ИН " и ГДО към Министерство на правосъдието.
От Съюза напомнят, че зам.-министърът не е дал отговор документално на нито един формален документ, изпратен от тях. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР