От Синдиката на служителите на Министерството на вътрешните работи /СФСМВР/

...
От Синдиката на служителите на Министерството на вътрешните работи /СФСМВР/
Коментари Харесай

СФСМВР за протестите в София: МВР са си свършили работата

От Синдиката на чиновниците на Министерството на вътрешните работи /СФСМВР/ считат, че Министерство на вътрешните работи са си свършили работата по време на митингите в столицата. Председателят му Валентин Попов добави, че при положение на превишаване на правата, това трябвало да се установи по съоветния ред.

„ Не можем да толерираме превишаване на пълномощия от страна на наши сътрудници “ , безапелационен е Попов, допълвайки, че за сходни случки полицейските чиновници носят отговорност .

В огромна степен боди камерите се употребяват, с цел да се търси опция да се санкционират полицейските чиновници, изясни Попов. Той направи коментар и за фрагментите, за които се твърди, че има принуждение от страна на униформени по отношение на жител по време на митингите. Синдикалистът е безапелационен, че това би трябвало да бъде установено след следствие .

„ Колегите, които са били на терен могат да бъдат идентифициране. С присъдите и оценките не би трябвало да се бърза “, акцентира той.

Валентин Попов акцентира, че казусът в министерството не е един , а е сложен и се нуждае от дълбока промяна .

„ В плана за държавен бюджет плануваните разноски за Министерство на вътрешните работи са в размер на 19 млн. лв., което е нищо. Няма планувано увеличение на заплатите “ , съобщи Попов.

В края на седмицата ще има национална конференция , като на нея ще бъде дискутиран въпросът с парите. Попов не изключва митинги в системата, защото парите нямало да стигнат до на никое място.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР