От синдикат Образование са категорично против намерението на Министерство на

...
От синдикат Образование са категорично против намерението на Министерство на
Коментари Харесай

Студенти да заместват учителите: Предложение на синдикат Образование

От профсъюз " Образование " са изрично срещу желанието на Министерство на образованието да удължи образователната година за 5. и 6. Клас с две седмици.

Според тях предлагането за удължение е подбудено от Министерство на здравеопазването, тъй като РЗИ отхвърлят да съгласуват образователните написания за 5 и 6 клас, според разпоредба №4, които съгласно Министерство на здравеопазването учат над допустимите европейски правила, което е диаметрално противоположно на поръчката на МОН, че българските възпитаници учат минимум в Европейски Съюз. Синдикатът прави оценка концепцията като следващата некомпетентна интервенция на " специалистите " на Министерство на здравеопазването.

При увеличението на образователното време добавеното време, щяло да се употребява за превъзмогване на просветителни дефицити и планови действия по ползи.

От синдиката са срещу педагогическите експерти да им бъдат вменени и още действия, защото по този начин или другояче са извънредно натоварени, в това число с неучителски, административни и постоянно безсмислени действия. Синдикалистите припомнят, че професионалното проряване на учителите доближава съвсем 60% при приблизително 45% за Европейски Съюз, по тази причина и упорстват тези спомагателни две седмици да бъдат проведени с отвън щатния личен състав.

От синдиката питат къде е новата национална стратегия, с която да се обезпечат педагогичен експерти или студенти, които да подкрепят така и така доста натоварените учители.С тази стратегия МОН би трябвало да обезпечава педагогическите експерти, при поискване, в това число и поръчки подадени от учебни заведения и детски градини в страната.

Родителите, чиито възпитаници, които са избрани да преодоляват просветителни дефицити, следва да търпят финансови наказания при отсъствието на децата им.

Синдикат " Образование " безусловно не приема мнението на СРСНПБ учители и шефове да работят по време на позволен годишен отпуск. Синдиката счита, че годишния отпуск е ненарушим и витално значим за всички педагогическите експерти.

Синдикат " Образование " също по този начин предлага да не се усилват неучебните дни за осъществяване на НВО 7 и НВО 10. Най - естественото експертно решение е НВО за 10 клас да отпадне, защото по никакъв метод не стимулира учениците и липсва какъвто и да е следващ резултат, да вземем за пример да се повтаря образователната година.

Ако изпитът в 10 клас остане, то учениците да бъдат пренасочени към гимназиите /училища с банкет само след 7 клас/. В Основните, обединени и междинни учебни заведения да се организира единствено и само НВО 7 клас. Останалите да поемат този неправилен изпит.

В случай, че неучебните дни се усилят за НВО 10 клас, ще се изгуби скъпо образователно време, което синдикатът не утвърждава.

Синдикат " Образование " предлага за следващ път НВО 4 клас да отпадне или да води до повторение на клас при ниски просветителни резултати.

Това ще подсигурява по-високо качество на образованието през стадий прогимназия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР