От синдикат Образование са категорично против намерението на Министерство на

...
От синдикат Образование са категорично против намерението на Министерство на
Коментари Харесай

Студенти да заместват учителите предлага синдикат Образование

От профсъюз " Образование " са изрично срещу желанието на Министерство на образованието да удължи образователната година за 5. и 6. Клас с две седмици.

Според тях предлагането за удължение е подбудено от Министерство на здравеопазването, тъй като РЗИ отхвърлят да съгласуват образователните написания за 5 и 6 клас, според разпоредба №4, които съгласно Министерство на здравеопазването учат над допустимите европейски правила, което е диаметрално противоположно на поръчката на МОН, че българските възпитаници учат минимум в Европейски Съюз. Синдикатът прави оценка концепцията като следващата некомпетентна интервенция на " специалистите " на Министерство на здравеопазването.

При увеличението на образователното време добавеното време, щяло да се употребява за превъзмогване на просветителни дефицити и планови действия по ползи.
 Със седмица почивка и две седмици занимания се удължава годината на 1-6 кл
Със седмица почивка и две седмици занимания се удължава годината на 1-6 кл

Това стана ясно от думите на министъра на образованието и науката Николай Денков

От синдиката са срещу педагогическите експерти да им бъдат вменени и още действия, защото по този начин или другояче са извънредно натоварени, в това число с неучителски, административни и постоянно безсмислени действия. Синдикалистите припомнят, че професионалното проряване на учителите доближава съвсем 60% при приблизително 45% за Европейски Съюз, по тази причина и упорстват тези спомагателни две седмици да бъдат проведени с отвън щатния личен състав.

От синдиката питат къде е новата национална стратегия, с която да се обезпечат педагогичен експерти или студенти, които да подкрепят така и така доста натоварените учители.С тази стратегия МОН би трябвало да обезпечава педагогическите експерти, при поискване, в това число и поръчки подадени от учебни заведения и детски градини в страната.

Родителите, чиито възпитаници, които са избрани да преодоляват просветителни дефицити, следва да търпят финансови наказания при отсъствието на децата им.

Синдикат " Образование " безусловно не приема мнението на СРСНПБ учители и шефове да работят по време на позволен годишен отпуск. Синдиката счита, че годишния отпуск е ненарушим и витално значим за всички педагогическите експерти.

Синдикат " Образование " също по този начин предлага да не се усилват неучебните дни за осъществяване на НВО 7 и НВО 10. Най - естественото експертно решение е НВО за 10 клас да отпадне, защото по никакъв метод не стимулира учениците и липсва какъвто и да е следващ резултат, да вземем за пример да се повтаря образователната година.

Ако изпитът в 10 клас остане, то учениците да бъдат пренасочени към гимназиите /училища с банкет само след 7 клас/. В Основните, обединени и междинни учебни заведения да се организира единствено и само НВО 7 клас. Останалите да поемат този неправилен изпит.

В случай, че неучебните дни се усилят за НВО 10 клас, ще се изгуби скъпо образователно време, което синдикатът не утвърждава.

Синдикат " Образование " предлага за следващ път НВО 4 клас да отпадне или да води до повторение на клас при ниски просветителни резултати.

Това ще подсигурява по-високо качество на образованието през стадий прогимназия.
 95% от учениците са на присъствено образование след ваканцията
95% от учениците са на присъствено образование след ваканцията

112 деца минават към независимо или самостоятелно обучение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР