От синдикалните организации в МВР коментираха като абсурдно твърдението да

...
От синдикалните организации в МВР коментираха като абсурдно твърдението да
Коментари Харесай

МВР синдикатите не дават 100 дни толеранс на Маринов

От синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи разясниха като неуместно изказванието да се даде време на новия силов министър Младен Маринов да се запознае с работата на синдикалистите и какви са проблемите на Министерство на вътрешните работи.

" Ще му е належащо известно време, с цел да се приспособява на новата позиция най-много като политик ", обясниха синдикалистите след срещата си тази заран с Младен Маринов в първия му работен ден.

 Без изненади мина ремонтът на кабинета
Без изненади мина ремонтът на кабинета

След часове на диспути в пленарна зала

Най-неотложните проблеми, които стоят на дневен ред са хроничното недофинансиране на министерството , мотивацията на чиновниците и фактът, че министерството се ръководеше не от политици, а от служители , считат синдикалистите.

Като свои задания Младен Маринов уточни законодателните промени, обществените пакети и чисто на практика приложения в региона на документооборота , административната тежест и униформеното облекло.

Срещата със синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи, съгласно Маринов, е била нужна, с цел да могат да се изяснят кардинални въпроси, по които би трябвало да се работи отсега нататък.

 Новият главсек би трябвало да има качествата на Маринов, отсече Валентин Радев
Новият главсек би трябвало да има качествата на Маринов, отсече Валентин Радев

Бившият вътрешен министър се върна в Народното събрание

" Моето обвързване беше да се показва и да заявя моята позиция за работата ми и да чуя от тях главните проблеми , тъй като те са организацията, която може да заключи всички претенции, потребности на чиновниците, които работят на терен ", разясни новият вътрешен министър. Той счита, че синдикатите се явяват коректив и помощ на управлението.

Структурата не синдикатите не е подвластна на политически равнище и има за цел отбрана на ползите и законовите дейности на всички чиновници пред обществото, сподели още той и добави, че би трябвало да има справедлива оценка за всичко, което се случва.

" Ние имаме съвпадения за законодателните промени, обществените пакети и в чисто на практика приложения в региона на документооборота , административната тежест, униформеното облекло ", посочи Маринов.

Припомняме, при започване на мандата на предходния министър - Валентин Радев, синдикатите в Министерство на вътрешните работи проведоха няколко митинга с претенции най-вече в обществената сфера.
Последният подобен митинг беше проведен за началото на председателството на Съвета на Европейски Съюз , когато министър председателят Бойко Борисов отдели 100 млн. лв. в допълнение за заплати в системата на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че след искане на министър председателят Бойко Борисов, тримата министри Нанков, Московски и Радев подадоха оставки поради трагичния случай край Своге, при който починаха 17 души.

На 13 септември гласуването на новите министри в Народното събрание беше спънато от президента Румен Радев, който не подписа указа за освобождението на Младен Маринов от служба като основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

След това от президентската администрация оповестиха, че не е спазена съгласувателната процедурата по освобождението на Маринов.

Това бе несъмнено от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов като опит за борба.

След три седмици закъснение, на 19 септември, президентът подписа указа, а процедурата по стъпването в служба на новите министри мина без изненади.

Държавният глава дефинира като парадоксална промяната на длъжността от основен секретар към вътрешен министър на Младен Маринов.

Освен това, по думите на Радев, промяната на министъра е на процедура поради " мърлява работа " на полицията, в случай че оперативното равнище се управлява и съгласува точно от основния секретар.

Цветан Цветанов пък даде обещание новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи да бъде координиран с президента и по-късно оповестен пред медиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР