От шотландския единичен малц до холандското сирене - редица продукти

...
От шотландския единичен малц до холандското сирене - редица продукти
Коментари Харесай

САЩ заплашват Европа с мита за маслини, уиски и гауда

От шотландския индивидуален малц до холандското сирене - редица артикули от Европа скоро биха могли да бъдат обект на нови специфични такси за импорт, наложени от Съединени американски щати. Причината е над десетгодишен спор, оповестяват международните медии, представени от немското издание " Шпигел ".

Това се случва в миг, когато Съединени американски щати се споразумяха в комерсиалния спор с Китай за преустановяване на огъня, Вашингтон обаче усилва натиска на други места.

Вашингтон показа лист от артикули на Европейски Съюз на стойност към 4 милиарда $, върху които могат да бъдат наложени мита поради непозволена – съгласно Съединени американски щати, държавна помощ при самолетостроенето. Новите артикули се прибавят към първичния лист на Съединени американски щати за артикули на стойност към 21 милиарда $, който бе оповестен на 12 април.

Европейски Съюз и Съединени американски щати водят 15-годишен спор, като взаимно се упрекват в нелегално субсидиране на своите конкурентни авиационни компании " Боинг " и " Еърбъс ".

За доста европейски експортьори - от снабдители на храни до снабдители на чугунени тръби, таксите могат да бъдат увеличени.

Списъкът включва още сирена като италианските реджано, проволоне, холандските едам и гауда, както и салами, макаронени произведения, уиски и маслини.

След показания лист от Съединени американски щати през април, Европейски Съюз реагира бързо със лист от американски артикули, които на собствен ред могат да бъдат обект на репресивни цени. Например, специфични налози ще се ползват за кетчуп, вино, куфари за пътешестване и конзоли за игри.

Световната комерсиална организация (СТО) е открила процедурни нарушавания в разногласието сред Вашингтон и Брюксел и от двете страни в процедурата.

Очаква се да има решение това лято, то ще бъде взето от специфичен спогодителен орган (медиатор), който ще реши какъв ще е окончателният размер на вредите. След това могат да бъдат извлечени вероятни специфични мита, с цел да се компенсират понесените вреди.

Европейските коли обаче могат да бъдат идващ обект на наказания. Тръмп заплашва за това от месеци. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР