От шофьорите на камиони в далечния Север има какво да

...
От шофьорите на камиони в далечния Север има какво да
Коментари Харесай

Защо руските тираджии закрепват пластмасови бутилки на колелата?

От водачите на камиони в далечния Север има какво да се научи. Те работят в толкоз тежки условия, че опитът ги е научил по какъв начин да се оправят с всевъзможни провокации на пътя със лични сили без значение от студа и големите дистанции.

Руските тираджии са генератор на потребни решения за съвсем всяка обстановка. Едно от тях са пластмасовите бутилки от безалкохолни питиета и минерална вода, които се фиксират към болтовете на колелата. През зимата такава примитивна система за мониторинг може да спести часове на студа и куп разноски за ремонт.

Както доста други гениални хрумвания, тази също е пределно елементарна. През зимата водачите " тирове " в Русия постоянно употребяват пластмасовите шишета като средство са своевременна диагностика на вероятни неизправности на колелата на ремаркето.

Ниските температури в Сибир основават сериозен риск от заледяване на спирачките, вследствие на което колелата блокират и престават да се въртят. За лидера е извънредно мъчно да забележи казуса от кабината преди да е станало прекомерно късно.

 

 

Мощният мотор на влекача продължава да тегли прицепа даже да не се въртят всички колела, а когато водачът спре след няколкостотин километра, открива, че протекторът на гумата е заличен до теловете. Освен че бърка в джоба, този проблем може да сътвори също заплаха от гърмеж на гумата и риск за леките коли около камиона.

Закрепените към болтовете на джантите бутилки от безалкохолно оказват помощ на тираджиите да наблюдават непрекъснато и положението на спирачките. С едно натискане на педала незабавно излиза наяве кои колела се въртят и кои забавят въртенето си.

Руските тираджии приписват на пластмасовите шишета и охранителни функционалности. Познавачи настояват, че да се открадне гума от камиона или ремаркето без да се вдигне звук е на практика невероятно в случай че за болтовете са захванати бутилки от безалкохолно.

 

fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР