От шест години не се занимавам с политика. Дори не

...
От шест години не се занимавам с политика. Дори не
Коментари Харесай

Костов: Само Плевнелиев, Недялко, Цацаров и Гешев мислят, че разцепвам десницата

”От шест години не се занимавам с политика. Дори не съм призовавал да се гласоподава за някого ”. Така Иван Костов отговори на изказванията на някогашния президент Росен Плевнелиев, че от 20 години разцепва десницата и го е направил и на тези избори. ”Само Плевнелиев, Недялко Недялко (собственикът на уеб страницата ПИК), Цацаров и Гешев мислят противоположното ”, добави той пред bTV.
Костов означи, че изборите в София дават съществени сигнали за увеличение на опозиционния избор. " Ако " Спаси София " имаше политическо посланичество и беше вкарала 8 съветници, съотношението в общинския съвет щеше да е 32 против 29 в ущърб на ГЕРБ ", аргументира се той.

По мотив решението на Борис Бонев да е самостоятелен претендент, което стана причина 7 места за общински съветници да се преразпределят към други партии, Иван Костов уточни, че това е знак, че гражданското общество не може да образува опция на политическия терен.

" Политическата система е предпазена от Закона за политическите партии, който не разрешава неполитически структури да се състезават на равна нога с партиите ", добави някогашният министър председател.

Иван Костов назова спекулации изказванията, че гласувалите на първия тур на изборите за " Демократична България " и Борис Бонев са дали своят вот за Мая Манолова на балотажа, както разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Костов поддържа с цифри изказванието си, като уточни, че при 225 980 гласа на десни гласоподаватели на първи тур на втория Манолова освен не получава повече гласове, а даже губи над 33 хиляди гласа.

Иван Костов особено уточни, че желае да разяснява и изявленията на френския президент Еманюел Макрон от последните дни, като за себе си той дефинира като най-дразнещо това, че НАТО е в мозъчна гибел. " Това е възмутително изявление ", добави той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР