От СФСМВР разпространиха декларация до медиите, в която разкриват своята

...
От СФСМВР разпространиха декларация до медиите, в която разкриват своята
Коментари Харесай

СФСМВР: Рисковете, които могат да породят законните протести на служителите в МВР са пренебрежимо малки

От СФСМВР разпространиха декларация до медиите, в която разкриват своята позиция за извършения преди ден митинг пред Народното събрание.

Публикуваме деклрацията без редакторска интервенция:

"В последните дни митингът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи провокира голям брой мнения, някои от които освен опонират на правилата на демократичната страна, само че и демонстрират съществено непознаване (а даже и искрено непризнаване) на главните цивилен права и свободи, залегнали в Конституцията на Република България.

В тази връзка УС на СФСМВР декларира, че рисковете, които могат да породят законните митинги на чиновниците в Министерство на вътрешните работи са пренебрежимо дребни спрямо риска за националната сигурност, до който би довел отводът да се усилят техните съществени хонорари.

На фона на законните митинги на чиновниците в Министерство на вътрешните работи бяха отправени апели за закриване на Министерство на вътрешните работи, които са също толкоз съответстващи и съответни, колкото биха били апели от страна на протестиращите за национализиране на едрия капитал в страна с развита пазарна стопанска система.

Заговори се, че стачкуват въоръжени хора (държим да подчертаем, че има сериозна разлика сред въоръжен човек и човек, който има право да носи оръжие), като не стана ясно какъв е смисълът на тези послания. Някои жители на Република България настояват, че протестиращите биха могли да употребяват оръжието, което имат право да носят и естествено поражда въпросът какво съставляват тези внушения - обвинявания или подстрекаване? И в двата случая има способени органи, които вероятно е належащо да бъдат сезирани.

Не можем да пропуснем и дежурните басни за нечия партийна интервенция в митингите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Горещо предлагаме на баснописците да създадат информация дали през последните десетина години сходни митинги с идентични претенции не са били горещо подкрепяни и от тяхната Партия – която и да е тя. Готови сме да им помогнем с информация, включваща видеозаписи на изказвания на партийни водачи от целия политически набор.

УС на СФСМВР, с изключение на нарастване на възнагражденията на чиновниците, чака и още нещо – легална формулировка на термина „ образец за обществото “. Тази формулировка е извънредно значима и нужна, с цел да може от Федерацията да предлагат на своите членове да се придържат към съответната нормативна рамка и то освен с цел да не бъдат чиновниците в Министерство на вътрешните работи „ срам “ за обществото, само че и с цел да може (съгласно известни обществени заявки) настояванията за нарастване на възнагражденията да бъдат счетени за основателни.

Преди седмици се търсеха причини, част от които бяха изложени. Служителите в Министерство на вътрешните работи и седемте синдикални организации в Министерството упражниха законното си право на митинг и в отговор бяха направени внушения, които са извънредно притеснителни. В момента, след извършен сериозен митинг, подсилен освен от синдикални и браншови, само че и от цивилен организации, седем синдиката стоят в подготвеност и чакат. Чакат нещо, което освен е регламентирано в Закона за Министерство на вътрешните работи, само че е и обвързване на министъра на вътрешните работи – начало на публични договаряния за решение на зародилите проблеми.

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи оповестиха обществено своите претенции и се оказа, че те са подкрепени от жителите на Република България. Това, което би трябвало да направи политическото управление на Министерство на вътрешните работи, е да съблюдава закона и да извърши отговорностите си ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР