От сергията на пазара до магазина на международна верига -

...
От сергията на пазара до магазина на международна верига -
Коментари Харесай

Германска верига с 2750 магазина стъпва у нас след броени дни, но първият ѝ обект няма да е в София

От сергията на пазара до магазина на интернационална верига - търговията с домашни използва в България за 30 години мина през доста стадии. Освен като местоположения, този бранш се промени доста и като качество и многообразие на асортимента. Търсене постоянно ще има, конкуренция - също. Нов за България състезател влиза на пазара след броени дни, като упоритостта му е да е да се наложи - също както и в останалите дузина страни, в които има обекти.

Става дума за немската дискаунт верига TEDi, която е профилирана в нехранителните артикули. Започнала по модела " Всичко по 1 лев ", тя предлага домашен артикули, писалищен материали, украса и занимание продукти в 2875 магазина в Германия, Австрия, Словения, Словакия, Испания, Хърватия, Италия, Полша, Чехия, Унгария, Румъния и Португалия.

Асортиментът ѝ е сходен на към този момент наложилата се у нас гръцка верига Jumbo или на тръгналата от Полша Pepco, която откри магазини в цялата страна през последните няколко години и също към този момент е доста разпознаваема.
 Собственикът на Jumbo влага 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите
Собственикът на Jumbo влага 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите

Центърът се състои от хипермаркет и магазин за играчки и артикули за дома

Подобно на тях, TEDi залага и на свои лични марки и на съвременни продукти.

Първа спирка - Перник

На този декор идва и малко изненадващото решение първият магазин на TEDi да се намира не в столицата или в някой от Топ 5 градовете в България, а в Перник. На 9 март отваря порти обектът в ритейл парка Pernik Plaza.

" На повърхност от към 870 кв. м магазинът ни в Перник ще предлага богат избор, който ще изненада клиентите. Независимо дали става въпрос за украса, за домашен, писалищен или занимание продукти - тук всичко ще може да бъде намерено под един покрив ", съобщи пред Money.bg шефът на българския бизнес на TEDi Димитър Спасов.
 Pepco с 85% растеж на приходите у нас през 2021 година
Полска верига стана №1 у нас по растеж на приходите при търговците на дребно

Търговецът на дребно попада в Топ 10 и по размера на облагата

Това за него не е първа задгранична верига, която развива у нас - през годините той беше шеф в Billa България и в Kaufland България.

По думите му през идващите 12 месеца ще бъдат открити " още към 10 магазина " на TEDi у нас.

В момента " ТЕДи Търговия на дребно " ЕООД има дейни разгласи за набиране на личен състав в Пазарджик, Стара Загора (Парк Мол) и Сливен (Ритейл парк Сливен). Централният офис на компанията е в София, следва да забележим къде ще бъдат обектите на TEDi в столицата.

Добър миг ли е в този момент?

Дали обаче сходно нахлуване на нов пазар със мощна конкуренция от дребни локални и огромни интернационалните играчи като българския е добра концепция тъкмо в този момент - когато специалистите приказват за икономическа неустановеност?
 Снимка 608486
Източник:

" Пазарът тук предлага положителни условия за сполучлив старт. Ние планираме да приспособяваме тактиката си за разширение към съществуващите условия на българския пазар и да бъдем поредни в използването тази тактика ", убеден е Спасов. По думите му резултатите на веригата демонстрират, че може да бъде открит баланс сред цена, качество, многообразие и резистентност.

Не единствено това, само че и по думите му компанията " гледа позитивно и на бъдещи навлизания на пазарите на други страни в Европа ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР