От септември разследванията и репортажите ми вече може да гледате

...
От септември разследванията и репортажите ми вече може да гледате
Коментари Харесай

Потърпевшият от мръсните схеми на Сарелска ТОП ЖУРНАЛИСТ ВАСИЛ ИВАНОВ си намери нова работа! Вижте къде!

От септември следствията и репортажите ми към този момент може да гледате по Канал 3. Там не преставам по същия метод, по който работя над 20 години - единствено истината и никакви взаимни отстъпки със съвестта си. Приципи, които ме накараха през април да напусна Нова телевизия. Това написа в своя фейсбук профил Васил Иванов.

Топжурналистът Васил Иванов се причислява към екипа на Канал 3. Разследващият публицист, който има стотици горещи репортажи и излъчвания в дългата си процедура, ще продължи да задава неуместни въпроси, да преследва самозабравили се управници, служители и предприемачи, които нарушават закона, злоупотребяват с власт и забогатяват на гърба на елементарния човек.

„ Канал 3 предложения Васил Иванов в екипа си, тъй като той е един от най-силните проверяващи публицисти в България. Тук той ще има цялостната независимост да работи. Да разкрива злоупотреби и да се пробва да промени ориста на хората, които страдат от тях. Подаваме ръка на Васил в миг, в който доста други медии се уплашиха да го създадат. За кадърните публицисти, за тези, които търсят истината, не би трябвало да има загради да работят “, съобщи шефът на Канал 3 Ива Стоянова.

„ Благодаря на Канал 3 и Ива Стоянова за това, че ми подадоха ръка и не се изплашиха. Много други огромни медии, наричащи себе си самостоятелни, единствено в рамките дневно, се отхвърлиха, макар че сами ме потърсиха с оферти за работа. От диалозите ми с Ива Стоянова се убедих, че Канал 3 е мястото, където ще мога да правя най-добре това, което умея – да демонстрирам без терзание корумпирани управници и всевъзможни други крадци, които богатеят на гърба на народа. Схемите и далаверите им, ще виждате постоянно по Канал 3 “, сподели Васил Иванов.

Васил Иванов има 14 години стаж в Нова телевизия, която напусна през април поради спряни негови следствия. Преди това е работил 10 години в радио Експрес. Васил Иванов стои зад поредност основни следствия.

Носител на редица оценки, измежду които влиятелната премия „ За свободата и бъдещето на пресата “, известна още като „ Европейският Пулицър”. Година по-рано, още веднъж в Германия, с тази премия бе отличена съветската проверяваща журналистка Анна Политковская. Американското посолство го отличи с приз, който се присъжда от Държавния департамент на Съединени американски щати за принос към свободното слово. Връчен му е персонално от посланика на специфична гала в посолството на Съединени американски щати у нас.

Васил е притежател на огромната премия на Съюз на българските журналисти неколкократно, както и на призове на Министерството на правораздаването за заслуги в битката с корупцията. Министерството на вътрешните работи го отличава с премията „ Полицай на годината “, макар че не е чиновник на Министерство на вътрешните работи.

Тази година получи медиен Оскар за повсеместен принос в развиването на публицистиката от VIP Media Awards.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР