От септември може да има синя зона в София 7

...
От септември може да има синя зона в София 7
Коментари Харесай

София: Ще има ли синя зона 7 дни в седмицата, а зелена и в събота?

От септември може да има " синя зона " в София 7 дни в седмицата, а " зелената " да работи и в събота. Това предложение за промени в Наредбата за организацията на придвижването в столицата е одобрила транспортната комисия в СОС, заяви пред Българска национална телевизия общинският консултант и ръководител на комисията Карлос Контрера.
Предлага се " синята зона " да работи в събота и в неделя от 10 до 18 ч. Сега тя работи единствено в събота от 8,30 до 18 ч. " Зелената " също ще работи в събота от 10 до 18 ч.
Освен това " зелената зона " може да се разшири към пазара “Иван Вазов ” и в горната част на кв. “Яворов ” от септември, в случай че измененията влязат в действие.
7000 паркоместа ще преминат от по-евтината зелена зона, където паркирането коства по 1 лев на час, в по-скъпата синя зона, която е 2 лева на час. Така тя ще обхване региона сред булевардите “Сливница ”, “Опълченска ”, “Скобелев ”, “Тотлебен ”, “П. Славейков ”, “Евлоги и Христо Георгиеви ” и “Д. Николаев ” и ще има общо 12 хиляди паркоместа. Хората с годен стикер за зелена зона няма да доплащат, в случай че живеят в регион, който премине в синята, изясни Контрера.
Днес следва разискване на тези промени и в Комисията по локално самоуправление, по-късно на 23 юли те влизат за утвърждение в СОС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР