От септември има скъсяване на дистанцията. И това не се

...
От септември има скъсяване на дистанцията. И това не се
Коментари Харесай

Социоложката Евелина Славкова: Дистанцията се скъсява не заради БСП, а заради ерозията в ГЕРБ

„ От септември има съкращаване на дистанцията. И това не се дължи на Българска социалистическа партия, а от това, че се следи ерозия от ГЕРБ. И на това се дължи скъсяването на дистанцията. Те карат трети мандат и най-естественото нещо е да има такава ерозия.

``
реклама

Но когато става въпрос за избори, чакаме, че ще има сериозна готовност, изключително на тези партии с корав електорат ”. Това разгласи в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3 социологът Евелина Славкова от проучвателен център „ Тренд ”.

Конкретно за активизирането на твърдите ядра тя даде образец с Движение за права и свободи, което към този момент е изпреварило „ Обединени патриоти ” поради сходно активизиране. А то е и точно поради свадите и несигурността, която излъчват патриотите, съгласно Славкова.

„ Опитват се по няколко линии да играят Българска социалистическа партия. И те ще се опитат да ги извърнат като избор на съмнение към държавното управление.

Най-вероятно ще минат към линията за или срещу Бойко Борисов. Това се вижда и от изявленията за авторитаризъм и така нататък Опитват се да съсредоточат цялата отрицателна сила, да я персонализират и да я насочат към едно лице, което е Бойко Борисов ”, сподели още социологът във връзка с тактиката на левицата.

„ Много е мъчно да се предвиждат евроизборите. Първо, тъй като те са в почивен ден – 25 май. Това може да докара до намаление на електоралната готовност. От друга страна е мъчно тя да бъде изчислена. В момента е мъчно да се предвижда дали ще са 2,2 млн. гласоподаватели или по-малко. Моето мнение е, че ще са по-малко ”, посочи още Славкова.

Слабото място в ГЕРБ.

„ Това, което сподели Борисов - това, че има неточности в връзката. Това, че положителните неща, които са правени, не са показани вярно, както и неприятните ”.

„ Президентът се пробва да се нарежда като трета политическа мощ, като опция на ръководството. Има доста спекулации, той отхвърля да дава отговор на тях. Моето персонално мнение е, че в случай че не се кандидатира на идващите президентски избори, може би ще пристъпи към основаване на нова политическа мощ ”, сподели Евелина Славкова във връзка с ролята на президента Румен Радев.

Относно Патриотите тя разяснява:

„ Тази коалиция няма да бъде разрушена. Но те имат право да се явяват на избори, както решат. Но в случай че не са дружно, това ще бъде доста неприятен сигнал към техните гласоподаватели. По-скоро ще забележим обединени патриоти, а не разединени ”.

„ Когато приказваме за избори, едно от най-интересните неща е да забележим дали ще има нови политически обединения и обединения ”, добави Славкова, като разясни, че някои от тези нови обединения още не са напълно ясни.

 
„ Говорим за 17 места в Европарламента. Към момента има три политически сили, които ще пратят депутати – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Оттук нататък доста зависи по какъв начин патриотите ще се явят, какви други обединения ще се появят и поради това не е правилно сега да разясняваме кой какъв брой места ще завоюва ”, заключи Славкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР