От септември 1943 г. до юни 1944 г. Рим е

...
От септември 1943 г. до юни 1944 г. Рим е
Коментари Харесай

Синдром К - една несъществуваща болест, която спасява десетки евреи

От септември 1943 година до юни 1944 година Рим е окупиран от нацистите.

По това време в града се появява мистериозна болест, която слага под карантина доста хора в изолирано крило на градската болница „ Fatebenefratelli “.

Интересното е, че болестта, наречена „ Синрдом К “, не води до нито един смъртен случай, а в противен случай – тя избавя животи.

Вижте отговор на въпроса "Адолф Хитлер: чудовището дявол или великият водач, избавил Германия? " във видеото на канала "Конспирации " във Vbox7

Въпреки че по това време хората се страхували извънредно доста да не се заразят с непознатата болест, се оказва, че тя даже не е била действителна.

Завещанието на една шотландка, изгубила живота си в Аушвиц

„ Синдром К “ е плод на въображението на тримата лекари – Виторио Сасердоти, Джовани Борромео и Адриано Осичини, които измислят метод да спасят евреите, пристигнали при тях.

Една болница се трансформира в леговище на евреи,

откакто нацистите изпращат над 10 000 души от еврейски генезис в концентрационни лагери.„ Fatebenefratelli “ се намирала тъкмо до еврейското гето до река Тибър и била най-близкият заслон за бежанците.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА НАЦИСТИТЕ ВЪВ ВАРШАВСКОТО ГЕТО
 Окупацията на Рим, септември 1943 година Окупацията на Рим, септември 1943 година
За да спасят доста от тях лекарите в болничното заведение измислят проект да ги диаогностицират с непознатата болест „ Синдром К “, която била мощно заразна и допуска цялостна изолираност на инфектираните. Така „ болните “ са в особено крило надалеч от нацистите, безсилни пред мистериозното заболяване.

„ Поставяхме “Синдром К “ на болничните листове на пациентите не с цел да покажем, че са заболели, а с цел да отбележим, че са евреи “, споделя по-късно доктор Осичини в изявление.
 Алберт Кеселринг и Херберт Каплер Алберт Кеселринг и Херберт Каплер
Как нацистите са употребявали за пропагандата си "перфектно " арийче от еврейски генезис

Името на заболяването освен било знак за произхода на пациентите, само че и подбив в лицето на нацистите и по-конкретно – Алберт Кеселринг и Херберт Каплер, носещи огромна отговорност за ситуацията в Рим по това време.

Пациентите били инструктирани да се преструват на заболели

„ Инфектираните “ трябвало да кашлят и да симулират ужасяващи признаци при постоянните нацистки инспекции в болничното заведение. На германците било обяснено, че заболяването е извънредно заразна, и по този метод те стояли колкото се може по-далеч от евреите в изолираното крило.
 Джовани Борромео и Адриано Осичини Джовани Борромео и Адриано Осичини
Учителката, която надхитри Гестапо

Заслуга за сполучливото избавяне на десетки животи имат освен тримата лекари Сасердоти, Боромео и Осичини, само че и целият болничен личен състав, който също стартира да се преструва, че измислената болест съществува.

Изключителното дело става ясно 60 години по-късно

Д-р Боромео получава самопризнание от "Мемориала на Холокоста и героизма " освен поради заслугите за „ Синдром К “, само че и заради обстоятелството, че стартира да укрива евреи в болничното заведение доста преди Рим да бъде окупиран от нацистите.
?олница Fatebenefratelli в Рим ?олница „ Fatebenefratelli “ в Рим
Германски военни реагират на фотоси от концентрационни лагери

Болницата „ Fatebenefratelli “ пък е приета за леговище на жертвите на нацистките преследвания. През юни 2016 година тя е прекръстена на „ Къща на живота “, а на церемонията участва 96-годишният доктор Осичини, както и част от личния състав, взел участие с спасяването на стотици евреи шест десетилетия по-рано.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

В идващото видео разберете повече за „ Ангела на гибелта “ – доктор Йозеф Менгеле:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР