От Сент Етиен обявиха своето седмо попълнение за това лято.

...
От Сент Етиен обявиха своето седмо попълнение за това лято.
Коментари Харесай

Сент Етиен привлече халф от Бетис

От Сент Етиен оповестиха своето седмо попълнение за това лято. Това е халфът Риад Будебуз, който идва от Бетис за хипотетичната сума от 3,5 млн. евро. Договорът му е за идващите три сезона, като ще носи фланелката с номер 7.

Така 29-годишният състезател се завръща във Франция, където игра за родния си клуб Сошо, Бастия и Монпелие, като в последните два отбора ментор му беше Гислен Прентан, който сега води точно Сент Етиен. През предишния сезон той записа 20 мача в Ла Лига с 1 гол и 2 асистенции. Будебуз има 25 мача и 2 гола за националния тим на Алжир, само че не беше в състава, спечелил Купата на Африка, като последния му дуел за “пустинните лисици” е през 2017 година

Ryad Boudebouz has signed through
2022 from Real Betis! pic.twitter.com/PHcGjEa0Pv
— AS Saint-Étienne English (@ASSE_english) July 27, 2019
“Много съм благополучен и горделив да подпиша със Сент Етиен. Осъзнавам, че пристигам в един от най-големите френски клубове и се усещам физически подготвен да бъда част от колектива. Надявам се да се интегрирам, като към този момент познавам Гислен Прентан, а също и Жулиен Сабле, с който играх в Корсика, когато той още беше футболист, Уахби Хазри - мой съотборник в Бастия и Ян М’Вила, с който бяхме дружно в юношеския назионален тим на Франция. Харесват ми приветливи атмосфери като тази на “Жофроа Гишар”. Привилегия е да играя пред такива фенове”, съобщи Будебуз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР