От седмици президентът Доналд Тръмп гори от нетърпение открито да

...
От седмици президентът Доналд Тръмп гори от нетърпение открито да
Коментари Харесай

Протестите засенчват пандемията, но Белият дом се страхува от нов взрив на заразата

От седмици президентът Доналд Тръмп гори от неспокойствие намерено да завърши с пандемията от ковид. Сега в Белия дом нарастват страховете, че точно нещото, което най-накрая измести вируса от центъра на вниманието - всеобщите митинги поради гибелта на Джордж Флойд, може да докара до неговото възобновление.

Тази седмица Тръмп с огромна ненаситност се прогласи за " президента на закона и реда " в отговор на расовите безредици, които се разпространиха в страната, засенчвайки пандемията, лишила живота на над 105 000 американци и заплашила възможностите му за преизбиране.

Но политическите рискове за президента остават.

Хиляди американци, мнозина без защитни маски на лицата, извършиха улиците в страната през последната седмица, пренебрегвайки напътствията за обществена отдалеченост, дадени от губернаторите и Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията. Работната група на Белия дом за ковид, която доста понижи своите действия, откакто щатите започнаха още веднъж да отварят своите стопански системи, трескаво се пробва да наблюдава вероятното влияние върху равнището на заразяване.

Всяко нарастване на случаите в идните седмици може да забави икономическото съживление, което съветниците на Тръмп считат, че му е належащо, преди да се изправи още веднъж пред гласоподавателите след пет месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР