От седмици насам Samsung гъделичка почитателите на марката с предстояща

От седмици насам Samsung гъделичка почитателите на марката с предстояща ...

Samsung представи сгъваем смартфон.От седмици насам Samsung "гъделичка" почитателите на марката с предстояща премиера на сгъваем телефон и ето, че тя най-сетне се състоя.

Технологията се нарича Infinity Flex Display, самият телефон е с размер на таблет и може да се сгъва на две, така че да се смести в джоба, пише The Verge.

Джъстин Денисън, старши вицепрезидент, отговарящ за маркетинга на рекламните продукти, показа прототип с екран със 7,3-инчов диагонал (18,5 сантиметра).

RT nowthisnews: Samsung finally unveiled its foldable smartphone pic.twitter.com/e9lfjOONA7
— DJ KING ASSASSIN (@djkingassassin) November 8, 2018

Когато се сгъне на две, устройството представлява малко по-дебел смaртфон, но Samsung не е дала възможност на медиите и на разработчиците да видят устройството отблизо.

До три приложения ще могат да работят едновремернно на телефона, използвайки иновация, която от компанията наричат "мултиактивен прозорец".

Samsung’s new foldable-screen smartphone is 7.3 inches when open https://t.co/TlNwPLGtTvpic.twitter.com/U9PcsAwMWy
— The Wall Street Journal (@WSJ) November 8, 2018

Масовата продукция на Infinity Flex Display ще стартира до няколко месеца, но от Samsung не казаха кога ще покажат повече от просто едно концептуално устройство.

 

Samsung has revealed the foldable "Infinity Flex" display on prototype hardware. Full story on our website#Samsung#SDC18#display#Foldablephonepic.twitter.com/L5xd6e01b9
— The TechCS (@TheTechcs) November 8, 2018

Южнокорейската компания не е единствената, която се "заиграва" със сгъваемите продукти. По последна информация такива разработват още Huawei, Lenovo и Xiaomi, а LG подготвя сгъваеми OLED дисплеи и телевизори.

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg