От седмици насам хакерите, ударили базата данни на НАП, а

...
От седмици насам хакерите, ударили базата данни на НАП, а
Коментари Харесай

Вижте поредната лъжа на хакерите, ударили НАП!

От седмици насам хакерите, блъснали базата данни на Национална агенция за приходите, а и техните юристи, не стопират да бълват подправени вести, в устрема си да дискредитират държавното обвиняване и да се изкарат следващите „ жертви “ на властта. Разбира се, държанието им предстоящо е новата комфортна тематика за медиите на олигархичното задкулисие, следени от Иво Прокопиев и Цветан Василев, които се надпреварват от заран до вечер да дават естрада на всевъзможни безумни клевети.

Без да разясняват обстоятелството, че съдът откри задоволително доказателства за виновността на поръчителя Иван Тодоров от ТАД Груп, с цел да го задържи за непрекъснато в ареста, бранителите на незаконната група, изкарала на показ персоналните данни на 4 милиона българи, съчиняват непрестанно операция след операция.
Така да вземем за пример тази заран по бТВ, варненският юрист Георги Стефанов, защитаващ Иван Тодоров, съобщи, че „ компанията майка от Калифорния „ ТАД Груп “, била подготвила искове пред вашингтонския арбитраж, с които щяла да съди България за седемцифрена сума.

Още преди думите му да са заглъхнали, медиите на кръга „ Капитал “ - „ Дневник “ и „ Медиапул “ също „ гръмнаха “ с явно авансово готови заглавия – „ Американските притежатели на ТАД Груп “ приготвят иск против България “ и „ Фирмата майка „ Тад груп “ е подготвила искове за седемцифрена сума против България “.
Всъщност лъжата, че българското сдружение ТАД Груп било „ клон “ на калифорнийска компания за киберсигурност и имало „ американски “ притежатели, беше изречена още в самото начало на следствието, даже беше публикувана и тяхна „ позиция “.

Бърза информация тогава в Търговския указател обаче сподели, че българското сдружение „ ТАД Груп “ е нормално ЕООД, с едноличен притежател самия Иван Тодоров и няма никакъв различен „ вложител “, да не приказваме за подобен от Съединени американски щати.



Документът от Търговския указател демонстрира, че „ ТАД Груп “ няма американска „ майка “, а има само български „ татко “ – самият Иван Тодоров.

В Патентното ведомство пък има две поръчки за опазване на марката TAD Group, само че и двете са подадени през предходната година от българското сдружение, записано във Варна, а в следствие са били оттеглени.



Уж „ американската “ марка, е декларирана от …българското сдружението.

Очевидно обаче желанието на хакерите и на техните медийни глашатаи да набъркат „ американска “ връзка в собствеността, с цел да се придаде тежест и да се експлоатира несъществуващата тематика „ непознат вложител “, не стихва.

Справка в формалния американски фирмен указател в действителност въобще не демонстрира съществуването на настоящо там аналогично сдружение „ ТАД Груп “ (откриват се две компании с идентично название, само че и двете прекъснати, а трета е със сходно име, само че записана през 2016г. (а не през 2014г., както настояват хакерите), на напълно различен адрес и с лице за контакт нямащо нищо общо с предмета на активност на „ ТАД Груп “).



Извадка от американския фирмен указател


От данните в интернет на само настоящата в Калифорния компания със сходно название (но с добавката “The”) - „ The Tad Group “ LLC излиза наяве, че това е напълно друга компания, записана доста след оповестената дата 2014г. и на различен адрес.

Друга информация в интернет демонстрира, че фактически може да се открие информация за американска компания за киберсигурност TAD Group (в уеб сайтове, в които самичък подаваш данните), само че даже сходна компания да съществува (което се опровергава от американския регистър), още веднъж за неин притежател, създател и началник е посочен ….. Иван Тодоров.


„ Американската “ „ TAD Group “ още веднъж е с български „ татко “ – Иван Тодоров и български чиновници, единият от които – Георги Янков, също е клиент на прокуратурата

И последно, лъжата лъсва даже от елементарен прочит на интернет уеб страницата на компания „ TAD Group “, където е посочено, че активността й се развива напълно в България, а едвам през 2019г. (!) били отворени франчайз-офиси в Съединени американски щати, Англия, Ирландия и Румъния.

Така небивалиците, на които с лека ръка дават естрада медиите на олигархичното задкулисие, се оказват изобличени напълно елементарно, освен това с документи.

А съчинените митове за „ американски притежатели “, „ вложители “, „ клон на американска компания за киберсигурност “ и прочие подправени клевети, целят явна операция, което пасва напълно тъкмо и на разкрития от прокуратурата рекетьорски профил на „ ТАД Груп “ – компания, изхранвала се до момента с изнудване на клиенти, на които също евентуално е бил пробутван „ американския “ генезис на сдружението.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР