От седмици има масови протести срещу българското правителство. Средствата от

...
От седмици има масови протести срещу българското правителство. Средствата от
Коментари Харесай

Германска фондация: Европейските пари задълбочиха корупцията в България

От седмици има всеобщи митинги против българското държавно управление. Средствата от Европейския съюз задълбочиха още повече необятно публикуваната в страната корупция. „ Къде е Баце? “ е хаштагът, от който сега се получава информация за местоположението на премиера в България. Защото другояче преекспонираният от медиите „ Баце “ („ огромен брат “) Бойко Борисов безусловно изчезна от екрана. Преди всичко не е там, където страната ври политически, написа Хелене Кортлендер – началник на представителството на фондация „ Фридних Еберт” в България, в материал, оповестен в „ Международни връзки и общество”, съобщи БГНЕС.

Вече четири седмици българите излизат всяка вечер по улиците с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Размяната на четирима доста взаимозаменяеми министри не съумя да успокои масите. Напротив. Това провокира съмнение и отвращение, че държавното управление явно счита да се измъкне толкоз на ниска цена.

Не става въпрос единствено за митинги против държавното управление на Борисов. Гневът е ориентиран против съмнителните правила на политическата игра в България, против мощни мрежи от политици и частни бизнесмени, които си дават взаимно обществени средства и контракти, както и против правосъдната система, която прикрива тези процеси. Става въпрос за напън върху самостоятелни публицисти и корупция на най-високо равнище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР