От седмица насам най-тиражният сръбски вестник „Blic“ публикува серия от

...
От седмица насам най-тиражният сръбски вестник „Blic“ публикува серия от
Коментари Харесай

Разкрития за далавери на Цветан Василев в Сърбия

От седмица насам най-тиражният сръбски вестник „ Blic “ разгласява серия от материали, разкриващи обстоятелства за незаконната активност на Цветан Василев на територията на Сърбия, написа Блиц.

След като първо стана ясно, че от началото на тази година сръбската прокуратура проверява Василев поради опита му да банкрутира с подправен дълг сръбската фабрика за стъкло в гр. Парачин, се оказва, че в най-скоро време може да му бъде повдигнато обвиняване. В публикация от събота „ Blic” прави нови разкрития, цитирайки непосредствен другар на банкера-беглец.

Според този източник, когато Василев е пристигнал в Сърбия през 2014г., съветникът на тогавашния президент Томислав Николич – Предраг Микич, му е съдействал, с цел да получи протекция. Въпреки че и до момента се укрива от българското правораздаване, което го търси поради банкрута на КТБ, става известно, че в Сърбия също има подозрения за неговата активност.. Твърди се, че главната му цел е била да аргументи банкрут на най-голямата фабрика за стъкло, с цел да може да открадне активите й. Приятелят на Василев показва, че за тази цел, той е основал мним дълг от 47 милиона евро, а следената от него компания „ Вексилум “ се е пробвала да разгласи завода в неплатежоспособност.

Същият човек разкрива, че страхувайки се от следствието в Сърбия, сега Василев се пробва да реализира контакт на най-високо равнище в настоящето държавно управление в западната ни съседка. Обещанието му е било да влага огромна сума пари в сръбската стопанска система, само че в реалност същият в никакъв случай не е имал такива планове, а се пробва само да печели време, с цел да избегне екстрадицията, защото би се върнал в България, единствено в случай че има смяна в ръководството там. Събеседникът на “Blic” приключва, че както е изоставил хората си в България, 17 от които към този момент са на подсъдимата пейка, Василев ще направи същото и в Сърбия по отношение на тези, които му оказват помощ сега.

Статията в “Blic” напомня също по този начин, че Василев е непосредствен с някогашния сръбски президент Николич, който му е бизнес сътрудник, както и за обстоятелството, че банкерът-беглец е правил дарения за брачната половинка му Драгица Николич.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР