От седмица жителите на Бобов дол и шест села в

...
От седмица жителите на Бобов дол и шест села в
Коментари Харесай

Бобов дол от седмица е без вода заради авария

От седмица жителите на Бобов дол и шест села в общината са без вода. Причината е огромна повреда на водопровода към язовир " Дяково ", който зарежда с вода обитаемоте места. Освен това, има и още десетки по-малки повреди на водопроводите в селата.

Бобов Дол

Хората в село Бабино споделиха, че проблемите с водата в региона са съвсем ежедневни, тъй като водопроводът е стар- етернитов и постоянно стават повреди. Когато няма вода те вървят до прилежащата община Невестино, с цел да си пълнят туби с вода.
Жител: Няма улеснение, няма, има дребни деца. Тия крайните къщи, тука нагоре вода не е идвало не знам какъв брой време.
Много от хората в селото са се принудили да изкопаят кладенци, водата в тях обаче не е годна нито за пиянство, нито за битови потребности.

Любчо Нешев е направил спонтанен контейнер за вода, като е сложил на покрива на къщата си бидон, който употребява, когато има повреда.
Любчо Нешев: До 3-4 дни устоявам без вода, само че не можем да се изкъпем, не можем да пуснем пералня, не можем да пуснем миялна.
Хората в селото обмислят да изискат отплата от водното сдружение за дните, в който са били без вода.
Жител: Кога пристигна за заплащане на водата, не платиш ли, ще дойдат да ти отрежат тръбите.
От общината в Бобов дол споделиха, че се работи за отстраняването на повредите, само че не се ангажираха с съответни периоди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР