От седемте прокурори, назначени да водят процеса за импийчмънт на

...
От седемте прокурори, назначени да водят процеса за импийчмънт на
Коментари Харесай

"Главният прокурор" на процеса за импийчмънт е стар противник на Тръмп

От седемте прокурори, назначени да водят процеса за импийчмънт на Доналд Тръмп, без подозрение най-добре познава американския президент конгресменът от Ню Йорк Джери Надлър, представител на Демократическата партия, чиито конфликти с някогашния магнат на недвижими парцели не престават от 35 години.

Като ръководител на авторитетната юридическа комисия на Камарата на представителите 72-годишният конгресмен познава съвършено украинската спекулация, към която се върти този развой: той е управлявал съставянето на двете обвинявания - в корист с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса, предявени против американския президент.

Специалист по конституционно право, този деец в политиката - първия си мандат печели през 1976 година - би трябвало да изложи пред сенаторите юридическата основа на заведеното от демократите дело против президента републиканец под управлението на своя сътрудник Адам Шиф, назначен за основен прокурор в процеса. Този развой е върхов миг за Надлър, който през декември 2017 година се бореше за председателския пост на юридическата комисия, заявявайки, че би бил " най-хубавият " началник на процедура по импийчмънт.

Надлър, който порица церемонията по встъпване в служба на Доналд Тръмп, окачествявайки го като " законно определен, само че нелегитимен ", от дълго време се надяваше, че " съветското " следствие, водено от специфичния прокурор Робърт Мюлър, ще докара до процедура по импийчмънт. Мюлър не откри противозаконни дейности на Тръмп, само че това беше единствено отсрочване: през септември демократите от Конгреса започнаха следствие за импийчмънт след телефонно позвъняване, показващо, че Тръмп е оказал напън над украинския президент, с цел да го накара да проверява противника му от Демократическата партия Джо Байдън.

1985 година, първи конфликт

От всички конгресмени Надлър е един от най-добре познаващите някогашния магнат на покупко-продажбите с недвижими парцели и звезда от реалити шоута. Първият конфликт сред двамата нюйоркчани, родени с една година разлика, датира от 1985 година. Тогава Доналд Тръмп приготвяше нови планове за недвижими парцели в Манхатън, а Джери Надлър беше представител на квартал " Ъпър уест сайд ", в западната част на острова, в Народното събрание на щата Ню Йорк. По това време Надлър се опълчи на огромен план, включващ 150-етажна постройка, наказан от жителите като еретичен за историческия квартал.

Доналд Тръмп трябваше да ограничи упоритостите си. Но откакто беше определен в Конгреса през 1992 година, Надлър накара да бъдат спрени федералните фондове, обещани на строителния бизнесмен за този план. Докато през април предходната година Надлър започваше следствие против президента по съмнение във възпрепятстване на правораздаването и корупция, Тръмп си напомни обществено този първи конфликт, твърдейки, че го е спечелил.

" Джери Надлър се бори против мен от години поради огромен комплекс, който построих в западен Манхатън. Той искаше под комплекса да бъде издигнато железопътно хранилище или напряко да блокира всичко. Но не получи нито едно от двете, планът беше огромен триумф ", написа президентът в " Туитър ". " Някои неща в никакъв случай не стопират, само че можем да се надяваме, че всичко ще мине добре за всички. Само бъдещето ще покаже ", добави Тръмп, визирайки отдавнашното си съревнование с Надлър.

" Дебелия Джери "

Но президентът не всеки път е бил толкоз милосърден към остарелия си съперник, доста деен покровител на човешките права и правото на аборт. Доналд Тръмп, който в никакъв случай не изпитва дефицит на нелюбезни прякори, продължава да го назовава в частни диалози " Дебелия Джери ", заяви наскоро в. " Вашингтон пост ". И това макар обстоятелството, че конгресменът демократ, който в миналото страдаше от затлъстяване, загуби огромна част от тежестта си, откакто претърпя интервенция на стомаха при започване на първото десетилетие на века. Оттогава той промени коренно режима на хранене и метода на живот.

Поради тяхното пословично съревнование Надлър постоянно става цел за съдружниците на президента. Много републиканци наскоро на драго сърце си припомниха, че той беше определил като " политически прелом " и " срам " процедурата по импийчмънт, стартирана против демократа Бил Клинтън през 1998 година, която приключи с оправдаването му.

Някои даже предизвикват най-големия наследник на президента, Доналд Тръмп-младши, който не изключва опцията да заеме изборна служба, да се кандидатира като противник на Надлър на парламентарните избори през ноември. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР